Ανήσυχη η Ρωσία για την επίθεση του Ιράν - «Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

Ανήσυχη η Ρωσία για την επίθεση του Ιράν - «Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Εξαιρετική ανησυχία εξέφρασε σήμερα η Ρωσία για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. 

Όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση κάλεσε η Μόσχα, μετά την επίθεση του Ιράν σε ισραηλινά εδάφη, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι οι εντάσεις στην περιοχή αναπόφευκτα θα μείνουν αυξημένες μέχρι την επίλυση της αιματηρής σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους. 

«Εκφράζουμε την εξαιρετική ανησυχία μας για άλλη μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του για τις ιρανικές επιθέσεις. «Καλούμε όλα τα ενεχόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση». 

Η Ρωσία επισήμανε ότι η Τεχεράνη δήλωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του δικαιώματος στην αυτοάμυνα μετά το πλήγμα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που η Μόσχα καταδίκασε. 

Σημειώνεται ότι η Ρωσία, η οποία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, δήλωσε πως η Δύση εμπόδισε απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο. 

«Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι πολυάριθμες ανεπίλυτες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, κατά πρώτον στην παλαιστινιο-ισραηλινή ζώνη σύγκρουσης, οι οποίες συχνά τροφοδοτούνται από ανεύθυνες προκλητικές ενέργειες, θα οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης», ανέφερε το υπουργείο στη δήλωση του. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από το Κρεμλίνο. Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα επιδεινώσει τις προοπτικές του Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Η Αμερική δεν θέλει ένα μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ. «Οι φόνοι στη Γάζα επιδεινώνουν τις προοπτικές του Μπάιντεν στις εκλογές και ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα έφερνε πρόσθετη αβεβαιότητα». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM