Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Anadolu: Την Πέμπτη τεχνικές συνομιλίες Ελλάδας & Τουρκίας στο ΝΑΤΟ- Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο Facebook Twitter
EPA
0

Την Πέμπτη θα γίνουν τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο ΝΑΤΟ, μεταδίδει το Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται πηγές από το υπουργείο Άμυνας για αυτές τις πληροφορίες, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά. Την προηγούμενη εβδομάδα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει αυτές τις τεχνικές συνομιλίες, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση της Αθήνας.

Οι συζητήσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία μηχανισμού στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης και δεν εμπλέκονται με τη μεσολάβηση της Γερμανίας για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνα και Άγκυρα, προς επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, έχει διευκρινίσει ο Στόλτενμπεργκ.

Τσαβούσογλου: Η Αθήνα δεν θέλει διάλογο

Λίγη ώρα προτού δημοσιοποιηθούν οι τουρκικές πληροφορίες για τις τεχνικές συνομιλίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε ξανά την Αθήνα ότι δεν θέλει διάλογο και προκάλεσε τη χώρα μας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Λέγοντας "όχι" σε κάθε πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν επιδιώκει τον διπλωματικό διάλογο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι οι ασκήσεις που κάνει η χώρα του συμβαδίζουν με τους κανόνες του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου προκάλεσε την Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να εξηγήσει τη στάση της, αν έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της. «Αν η Ελλάδα είναι σίγουρη και έχει το θάρρος, ας καθίσει στο τραπέζι για να πει ότι έχει δίκιο ενώπιον όλων. Τότε, βέβαια, έχουμε κι εμείς πολλά να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουν χάσει έδαφος τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), όπως έχουν χάσει και την ψυχολογική υπεροχή. Η Ελλάδα έχει γίνει πιο επιθετική. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της ΕΕ το έχουν βαρεθεί αυτό, γιατί τους κρατά όμηρο», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου.

«Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να διεκδικεί 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας ζώνης για ένα νησί μόλις 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων; Υπάρχει άλλη χώρα που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου ενώ τα χωρικά ύδατά της είναι 6 μίλια;», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα και για το μεταναστευτικό. «Πόσοι μετανάστες έχουν πεθάνει εξαιτίας των ενεργειών της Ελλάδας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM