Άμστερνταμ: Εκτός κέντρου πόλης οι διάσημες βιτρίνες - «Τουριστική επανεκκίνηση»

Άμστερνταμ: Εκτός κέντρου πόλης οι διάσημες βιτρίνες - «Τουριστική επανεκκίνηση» Facebook Twitter
EPA
0

Οι διάσημες βιτρίνες στη Ρεντ Λαϊτ Ντίστρικτ του Άμστερνταμ θα κλείσουν και θα μεταφερθούν μακριά από το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Η πρόταση της δημάρχου του Άμστερνταμ, Femke Halsema, για κλείσιμο ενός σημαντικού αριθμού από τις βιτρίνες στα σοκάκια γύρω από τα κανάλια, έγινε αποδεκτή από ένα μεγάλο εύρος πολιτικών παρατάξεων. Έτσι, οι sex workers αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλο μέρος της πόλης και σε ειδικά φτιαγμένο χώρο, χωρίς ακόμα να είναι σαφές πού. Το CDA και η ChristenUnie ασκούσαν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και πλέον οι απόψεις τους υποστηρίζονται και από το VVD, το κόμμα του πρωθυπουργού Ρούτε, τους Εργατικούς και τους Πράσινους. 

«Πρόκειται για μία επανεκκίνηση του Άμστερνταμ ως πόλη επισκεπτών», αναφέρει ο Dennis Boutkan, εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος. «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν την ομορφιά και την ελευθερία της πόλης, αλλά όχι χωρίς τίμημα. Πρέπει να παρέμβουμε αποφασιστικά», λέει ο Diederik Boomsma, εκ μέρους του CDA. Σύμφωνα με τον ίδιο οι βιτρίνες πρέπει να κλείσουν γιατί οι γυναίκες που εργάζονται εκεί έχουν γίνει «τουριστικό αξιοθέατο». 

Όταν η ιδέα προτάθηκε για πρώτη φορά, μία ομάδα πίεσης, στην οποία συμμετέχουν sex workes, ανέφερε πως το 90% από τις 170 γυναίκες που εργάζονται εκεί και συμμετείχαν στη έρευνα, επιθυμούν να συνεχίσουν στις βιτρίνες της περιοχής. Ένα μέλος της οργάνωσης δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα Het Parool ότι η μεταφορά δεν είναι λύση καθώς «οι πελάτες δεν θα ξέρουν πού να βρουν sex workers». 

Ωστόσο η πλειοψηφία των συμβούλων συμφώνησε πως η μετεγκατάσταση είναι απαραίτητη ώστε να αλλάξει ο τύπος τουριστών που προσελκύει η πόλη.  

Μία δεύτερη πρόταση, για την απαγόρευση πώλησης κάνναβης σε τουρίστες, δυσκολεύεται να βρει υποστηρικτές καθώς υπάρχουν φόβοι πως με αυτόν τον τρόπο η πώληση θα περάσει στους εμπόρους ναρκωτικών στους δρόμους της πόλης.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ