Αμερικανός ήταν μήνες αγνοούμενος και βρέθηκε φυλακισμένος στη Συρία

Βρέθηκε στη Συρία ο άνδρας που θεωρούνταν αγνοούμενος Αμερικανός Facebook Twitter
Ο Τράβις Τίμερμαν απελευθερώθηκε μετά την πτώση του Άσαντ
0

Ένας αγνοούμενος Αμερικανός βρέθηκε στη Συρία, όπου, όπως λέει, κρατούνταν στη φυλακή επί μήνες αφού μπήκε στη χώρα ως προσκυνητής.

Ο Τράβις Τίμερμαν μίλησε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, αφού οι ντόπιοι τον είδαν να περπατά ξυπόλητος στους δρόμους της νότιας Δαμασκού. Χιλιάδες άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τις φυλακές σε όλη τη Συρία αυτή την εβδομάδα, αφού ο ετερόκλητος συνασπισμός των ανταρτών ανέτρεψε τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μιλώντας στο CBS News, ο Τίμερμαν είπε ότι κρατούνταν σε συριακή φυλακή για αρκετούς μήνες αφού εισήλθε στη χώρα χωρίς άδεια, έχοντας περάσει τα σύνορά της με τον Λίβανο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είχε αποφασίσει να ταξιδέψει στη Συρία για «πνευματικούς σκοπούς». Η πόρτα του κελιού του παραβιάστηκε τη Δευτέρα από δύο άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ, ανέφερε το CBS News, και έφυγε από τη φυλακή με μια μεγάλη ομάδα για να προσπαθήσει να φτάσει στην Ιορδανία.

«Είχα μερικές στιγμές φόβου όταν έφυγα από τη φυλακή. Ακόμα δεν το έχω σκεφτεί πραγματικά. Από τότε ανησυχώ περισσότερο για το αν θα βρω ένα μέρος να κοιμηθώ κάθε βράδυ» δήλωσε στο CBS News, προσθέτοντας ότι δεν φοβήθηκε να πλησιάσει ανθρώπους για να ζητήσει βοήθεια ή ένα μέρος για να κοιμηθεί τη νύχτα στο ταξίδι του. «Έρχονταν σε μένα, ως επί το πλείστον» είπε, διευκρινίζοντας ότι είχε μιλήσει με την οικογένειά του πριν από τρεις εβδομάδες, μέσω ενός τηλεφώνου που είχε ενώ βρισκόταν στη φυλακή και του είχε επιτραπεί να το χρησιμοποιήσει. «Αισθάνομαι καλά. Μου έδωσαν να φάω και να πιω, οπότε αισθάνομαι καλά» συνέχισε.

Ο χρόνος κράτησης του Τίμερμαν στη φυλακή της Συρίας «δεν ήταν πολύ κακός» είπε, σύμφωνα με το CBS News. «Δεν με χτύπησαν ποτέ. Το μόνο πραγματικά κακό ήταν ότι δεν μπορούσα να πάω στην τουαλέτα όταν ήθελα. Με άφηναν να βγω μόνο τρεις φορές την ημέρα για να πάω στην τουαλέτα», είπε. Ο Τίμερμαν έκανε παρόμοιες δηλώσεις στο NBC και στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya. 

Η αστυνομία της Ουγγαρίας εξέδωσε σήμα εξαφάνισης του Τίμερμαν τον Αύγουστο, αν και μια ανάρτηση στο Facebook από έναν οικογενειακό φίλο ανέφερε ότι είχε εξαφανιστεί από τον Ιούνιο. Τελευταία φορά εθεάθη στη Βουδαπέστη στα τέλη Μαΐου, ανέφερε η πολιτειακή τροχαία του Μιζούρι σε δελτίο ενημέρωσης του κοινού. Όταν βρέθηκε, όσοι βρίσκονταν επί τόπου αναζητούσαν επίσης τον αγνοούμενο Αμερικανό δημοσιογράφο, Όστιν Τάις, ο οποίος κρατείται στη Συρία από το 2012. Αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη, η μεταβατική συριακή κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Τάις συνεχίζονται.

Η συριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης την απελευθέρωση του Τίμερμαν. Οι ΗΠΑ «γνωρίζουν τις αναφορές για έναν Αμερικανό που βρέθηκε έξω από τη Δαμασκό και επιδιώκουν να παράσχουν υποστήριξη. Από σεβασμό στην ιδιωτική του ζωή, δεν έχουμε να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος. 

Με πληροφορίες από CBS News, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM