Αμβούργο: Κατέρρευσε σκαλωσιά σε εργοτάξιο- Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Αμβούργο: Κατέρρευσε σκαλωσιά σε εργοτάξιο- Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο στο Αμβούργο με νεκρούς και τραυματίες. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο εργοτάξιο του νέου Westfield Megamall στο Αμβούργο και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο αριθμός των θανάτων είναι τρεις και η ζωή ενός ακόμη ατόμου φέρεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Μεγάλος είναι ο αριθμός όσων τραυματίστηκαν ενώ κάποιοι άλλοι αγνοούνται.

Αναλυτικότερα, εργάτες είναι νεκροί ή φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση σκαλωσιάς σε ένα σημαντικό εργοτάξιο στο Αμβούργο, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Επιβεβαιώνουμε στην παρούσα φάση τρεις θανάτους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι πυροσβέστες είχαν κάνει αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς. «Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και η ζωή του δεν κινδυνεύει», είπε.

«Ένας άνθρωπος φέρεται ως αγνοούμενος προς το παρόν, πιθανόν να βρίσκεται ακόμη κάτω από τα μπάζα», πρόσθεσε ακόμη η εκπρόσωπος. Οι πυροσβέστες είχαν κάνει προηγουμένως λόγο για «πολλούς αγνοούμενους».

Δυστύχημα σε εργοτάξιο στο Αμβούργο: Κατασκεύαζαν ανελκυστήρα 

Οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους κατασκεύαζαν καμπίνα ανελκυστήρα σε ύψος οκτώ ορόφων όταν η σκαλωσιά ανατράπηκε γύρω στις 10:00 ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό, σύμφωνα με τη λαϊκή εφημερίδα Bild. Περίπου 70 μέλη συνεργείων διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Το δυστύχημα, οι αιτίες του οποίου παραμένουν άγνωστες, συνέβη στο Χάφενσιτι, ένα τεράστιο εργοτάξιο ανασχεδιασμού ενός παλιού τμήματος του λιμανιού του Αμβούργου.

Σύμφωνα με την Bild, η σκαλωσιά κατέρρευσε στο Westfield Hamburg-Überseequartier, ένα νέο εμπορικό, οικιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2024. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης έναν νέο τερματικό σταθμό για κρουαζιερόπλοια. Ο ιδιοκτήτης του, η πολυεθνική εταιρία Unibail-Rodamco-Westfield, έκανε λόγο για ένα «τραγικό δυστύχημα». Η εταιρία, που ειδικεύεται στη διαχείριση, προώθηση και επένδυση σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκφράζει την «υποστήριξή της στις δυνάμεις των διασωστών και εργάζεται με τις αρχές», ανέφερε σε ανακοίνωση.

«Η διάσωση αποδεικνύεται πολύ δύσκολη», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών στην εφημερίδα Hamburger Morgenpost, λόγων των περίπλοκων στοιχείων της σκαλωσιάς που καθιστούν επικίνδυνη την παρέμβαση για τους διασώστες. Το εργοτάξιο, όπου εργάζονται συνολικά κάπου 700 εργάτες, εκκενώθηκε, σύμφωνα με την Bild.

Η αστυνομία απέκλεισε τον τόπο του δυστυχήματος και ένα ελικόπτερο διάσωσης καθώς και πολλά ασθενοφόρα έχουν φθάσει επί τόπου για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM