Αίγυπτος: Nεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ στην πλατεία Ταχρίρ

Αίγυπτος: Nεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ στην πλατεία Ταχρίρ Facebook Twitter
2

"Δεν έκανα τίποτε κακό" δήλωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή τηλεόραση λίγο μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011.


Το Δικαστήριο του Καΐρου απέσυρε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του. Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.


Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Αίγυπτος: Nεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ στην πλατεία Ταχρίρ Facebook Twitter

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αθώωσης του Μουμπάρακ, βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν στην Αίγυπτο. Η ένταση κορυφώθηκε με επίκεντρο την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Μουμπάρακ αλλά και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. H αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων δακρυγόνα και αντλιών νερού για να απωθήσει τους διαδηλωτές ενώ υπάρχουν αναφορές για δύο νεκρούς και πάνω από δέκα τραυματισμένους.

Αίγυπτος: Nεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ στην πλατεία Ταχρίρ Facebook Twitter

Η συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για μια στιγμή... δεν είναι ετσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα λέει το Αλ Τζαζίρα και τα αναπαράγουν άκριτα τα δυτικά μέσα. Ημουν εκεί χθες και δεν είδα καμμία πολυπληθή διαδήλωση, δεν ήταν καν στην πλατεία Ταχρίρ την οποία την είχαν κλείσει από νωρίς με τανκς και ηταν απροσπέλαστη. Η συγκέντρωση ηταν πίσω από το Μουσείο και υπολογίζω να είμασταν γύρω στα 200 άτομα. Καμμία σχέση με την λαϊκή εξέγερση κατά του Μουμπάρακ το 2011 . Μην εμπιστεύεστε το Αλ Τζαζίρα . Απλώς υπενθυμίζω την πολύ στενή συνεργασία του Κατάρ (έδρα του καναλιού) με την Τουρκία στην χρηματοδότηση του ISIS.