Αιγύπτια τραγουδίστρια τιμωρήθηκε με φυλάκιση γιατί προσέβαλε το Νείλο

Αιγύπτια τραγουδίστρια τιμωρήθηκε με φυλάκιση γιατί προσέβαλε το Νείλο Facebook Twitter
EPA/WAEL HAMZEH
0

Μία Αιγύπτια τραγουδίστρια της ποπ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης γιατί είπε ότι το πόσιμο νερό από τον Νείλο μπορεί να προκαλέσει παρασιτικές ασθένειες.

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε ερήμην την Τρίτη, τη γνωστή αιγύπτια τραγουδίστρια Σερίν Αμπντέλ-Γουαχάμπ σε φυλάκιση έξι μηνών, για προσβολή της χώρας της.

Το δικαστήριο την κατηγόρησε ότι διαδίδει «ψευδείς ειδήσεις». Η τραγουδίστρια μπορεί ωστόσο να υποβάλει έφεση.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το επίμαχο περιστατικό είχε συμβεί το 2016 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια συναυλίας, όταν η Αμπντέλ-Γουαχάμπ ανέφερε ότι το πόσιμο νερό από τον Νείλο μπορεί να προκαλέσει παρασιτικές ασθένειες.

Κάποιος θεατής συναυλία της είχε ζητήσει να παίξει το τραγούδι της «Έχεις πιει από τον Νείλο;». Η τραγουδίστρια απάντησε «όχι, θα πάθαινες σχιστοσωμίαση. Πιες Evian, είναι καλύτερο».

Το βίντεο από τον διάλογο έφτασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ακολουθήσει μήνυση από δικηγόρο, ο οποίος την κατηγόρησε ότι προσβάλει τη χώρα και βλάπτει τον τουρισμό της Αιγύπτου.

Η Αμπντέλ-Γουαχάμπ ζήτησε συγγνώμη μέσω ανάρτησής της στο Facebook, όμως η μήνυση τελικά έφτασε στο δικαστήριο.

Η σχιστοσωμίαση είναι μία ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικά σκουλήκια. Μπορεί να μεταδοθεί με πόση ή έκθεση σε μολυσμένο νερό.

Πάντως, παρά τις δίκες, το πρόβλημα των μολυσματικών ασθενειών στα νερά του Νείλου και ειδικά της σχιστοσωμίασης είναι υπαρκτό, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι έχει σχέδια για την εξάλειψη της πάθησης σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Είναι η πιο πρόσφατη υπόθεση εναντίον καλλιτεχνών στη χώρα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, δικαστήριο είχε καταδικάσει μια άλλη ποπ τραγουδίστρια γιατί το βίντεο κλιπ της είχε χαρακτηριστεί σεξουαλικά προκλητικό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ