«Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους»: Πατέρας υπερασπίζεται την transgender κόρη του και γίνεται viral

«Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους»: Πατέρας υπερασπίζεται την transgender κόρη του και γίνεται viral Facebook Twitter
0

Η Τζένιφερ Λόπεζ κοινοποίησε ένα άρθρο για τη viral ομιλία του Brandon Boulware, ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών από το Μιζούρι, σχετικά με την transgender κόρη του και τις απαγορεύσεις αναφορικά με τρανς αθλητές στο σχολείο. 

«Αγαπώ... Αυτό με άγγιξε...η αγάπη ενός γονιού... η αγάπη αλλάζει τον κόσμο», έγραψε η 51χρονη τραγουδίστρια, μητέρα των διδύμων Emme και Max, που είναι 13 ετών.

Μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μιζούρι των ΗΠΑ, ο Boulware επιχειρηματολόγησε εναντίον μιας προτεινόμενης νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται σε τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα εκτός αν το κάνουν με το φύλο, με το οποίο έχουν καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό γέννησής τους. 

«Είμαι σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών -δυο αγόρια, δυο κορίτσια- ανάμεσά τους και μια υπέροχη και πανέμορφη transgender κόρη», είπε πριν αναφερθεί στην ιστορία της κόρης του. «Για χρόνια, δεν επέτρεπα στην κόρη μου να φοράει κοριτσίστικα ρούχα. Δεν την άφηνα να παίζει με κοριτσίστικα παιχνίδια. Την ανάγκαζα να φοράει αγορίστικα ρούχα, να κουρεύει κοντά τα μαλλιά της και να παίζει σε αθλητικές ομάδες αγοριών», πρόσθεσε. 

Εξηγώντας πως το έκανε για να την προστατεύσει από το bullying, παραδέχθηκε επίσης ότι «ήθελα να αποφύγω αυτές τις αναπόφευκτες ερωτήσεις γιατί το παιδί μου δεν δείχνει και δεν συμπεριφέρεται σαν αγόρι», σημειώνοντας ότι έκανε την κόρη του να «νιώθει εντελώς δυστυχισμένη» και πως «δεν χαμογελούσε» μέχρι που μια μέρα «όλα άλλαξαν». 

«Είχα επιστρέψει σπίτι από τη δουλειά και η κόρη μου με τον αδερφό της ήταν στη μπροστινή αυλή και εκείνη είχε πάρει κρυφά ένα από τα φορέματα της μεγαλύτερης αδερφής της. Και ήθελαν να πάνε να παίξουν με τα παιδιά του γείτονα. Τους είπα όχι», ανέφερε ο Boulware. 

Εμφανώς συγκινημένος, συνέχισε: «Με ρώτησε αν πήγαινε μέσα και φορούσε αγορίστικα ρούχα, αν μετά θα μπορούσε να πάει να παίξει. Και εκεί το κατάλαβα. Η κόρη μου εξίσωσε το να είναι καλή με το να είναι κάποια άλλη». 

Λίγο αργότερα, ο Boulware, χριστιανός, δικηγόρος κα γιος υπουργού, είπε ότι σταμάτησε να αναγκάζει την κόρη του να είναι κάτι που δεν ήθελε. Και μετά μπήκε στην ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών. 

«Τώρα έχω μια κόρη με αυτοπεποίθηση, μια κόρη χαρούμενη, που απολαμβάνει να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Σας παρακαλώ μην το στερήσετε αυτό από την κόρη μου ή τα δεκάδες άλλα παιδιά σαν αυτή εκεί έξω. Αφήστε τα να έχουν την παιδική ηλικία τους. Αφήστε τα να είναι αυτό που είναι», σημείωσε καλώντας ταυτόχρονα σε καταψήφιση της νομοθεσίας. 

Περισσότερες από 20 Πολιτείες των ΗΠΑ εξετάζουν αντίστοιχα νομοσχέδια που θα απαγορεύουν σε transgender κορίτσια να παίζουν σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ