Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μετά το come out ως transgender, παραχώρησε ο ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ στο περιοδικό TIME. 

 

Το γεγονός έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα με αναρτήσεις στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο του ηθοποιού όσο και του περιοδικού. Το Δεκέμβριο ο ηθοποιός, γνωστός για τη συμμετοχή του στο «Juno» και στο «Umbrella Academy» έκανε come out ως transgender. «Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς. Οι αντωνυμίες μου είναι εκείνος/εκείνοι και το όνομά μου είναι Έλιοτ» είχε γράψει στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

«Είμαι απολύτως ο εαυτός μου» αναφέρει ο ηθοποιός στην πρώτη του συνέντευξη εξηγώντας ωστόσο πως η κατανόηση του εαυτού του σε όλη του την έκταση είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. «Έχοντας φτάσει σε μία κρίσιμη στιγμή ο Πέιτζ, με βαθιά αίσθηση ευθύνης, εξομολογείται την αλήθεια του», γράφει το TIME σε σχετική ανάρτηση. 

 

 

«Οι τρανς άνθρωποι είναι πέρα για πέρα αληθινοί», αναφέρει ο Πέιτζ ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στρέφεται κατά «ανθρώπων με μεγάλη επιρροή» που διαδίδουν «μύθους και καταστροφική ρητορική καθημερινά» για την ταυτότητα φύλου, η οποία «αμφισβητεί την ύπαρξή μας». 

 

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Οι άνθρωποι έχουν προσκολληθεί σε αυτές τις αμετακίνητες ιδέες για το φύλο γιατί έτσι νιώθουν ασφαλείς. Αλλά αν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε όλες τις υπέροχες περιπλοκότητες των ανθρώπων, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ καλύτερο μέρος», ανέφερε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του. 

Ο Πέιτζ, που σύμφωνα με το περιοδικό έγινε ο πρώτος transgender άνδρας που φιγουράρισε στο εξώφυλλό του, ανέφερε πως η πανδημία του έδωσε χρόνο να σκεφτεί για την ταυτότητα του φύλου του.

 

«Είχα αρκετό χρόνο με τον εαυτό μου για να επικεντρωθώ σε πράγματα που σκεφτόμουν, με πολλούς τρόπους, ασυναίσθητα, τα απέφευγα», είπε. «Ήμουν επιτέλους ικανός να αποδεχθώ ότι είμαι transgender και να αφήσω τον εαυτό μου να γίνει πλήρως αυτός που είμαι.»

 

Ο ίδιος ελπίζει πως μπορεί να γίνει υποστηρικτής των δικαιωμάτων των άλλων. «Το προνόμιό μου μού επιτρέπει να έχω τα μέσα να τα καταφέρω και να είμαι εδώ που είμαι σήμερα», αναφέρει ο Πέιτζ προσθέτοντας ότι φυσικά θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το προνόμιο και το βήμα για να βοηθήσει με τους τρόπους που μπορεί.