Αφγανιστάν: Εικόνες χάους στην Καμπούλ - Όσα απαθανάτισαν οι δορυφόροι

Αφγανιστάν: Το χάος στην Καμπούλ όπως το απεικόνισαν δορυφόροι Facebook Twitter
Twitter/Maxar Technologies
0

Οι σκηνές χάους που διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν καταγράφηκαν από τις υψηλής ανάλυσης δορυφορικές φωτογραφίες της εταιρείας MAXAR.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο ένοπλους άνδρες σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του Πενταγώνου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Asvaka Άλλα δύο άτομα δύο άτομα έπεσαν από αεροσκάφος C-17 που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι (το πρακτορείο δημοσίευσε βίντεο στο Twitter το πρακτορείο, ωστόσο η γνησιότητα τους δεν έχει εξακριβωθεί από ανεξάρτητη πηγή ή άλλα επιτόπια ρεπορτάζ.)

«Εν μέσω χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί ειρηνικά, δύο άτομα κράδαιναν τα όπλα τους με απειλητικό τρόπο», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Τους σκότωσαν και τους δύο». Την ίδια ώρα ώρα έκκληση για την εγκαθίδρυση, μέσω διαπραγματεύσεων, νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την ώρα που στη χώρα παρελαύνουν οι Ταλιμπάν.

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ κάνει λόγο για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης «ενωμένης, αντιπροσωπευτικής και χωρίς αποκλεισμούς, περιλαμβανομένης της πλήρους, ισότιμης και ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών».

Ωστόσο, οι ηγέτες των Ισλαμιστών έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε μία μεταβατική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των γυναικών, θα τηρηθούν όλα, όπως ορίζει το Ισλάμ, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους που μίλησε χθες στο CNN.

Αφγανιστάν: Εικόνες χάους στην Καμπούλ - Όσα απαθανάτισαν οι δορυφόροι Facebook Twitter
Twitter/Maxar Technologies

Το 15μελές όργανο του OHE το οποίο συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει για το Αφγανιστάν, ζήτησε επίσης τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και των καταχρήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιτρέψουν την άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο από το Καμπ Ντέιβιντ σήμερα προκειμένου να κάνει δηλώσεις για το Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις στις 22.45 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αφγανιστάν: Εικόνες χάους στην Καμπούλ - Όσα απαθανάτισαν οι δορυφόροι Facebook Twitter
Twitter/Maxar Technologies

Παράλληλα, αύριο στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ μετά το πέρας θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου. Επιπλέον, αύριο στις 16.00 ώρα Ελλάδος θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αφγανιστάν: Εικόνες χάους στην Καμπούλ - Όσα απαθανάτισαν οι δορυφόροι Facebook Twitter
Twitter/Maxar Technologies
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM