Ο κορωνοϊός έφτασε στην Ανταρκτική- Κρούσματα σε ερευνητικό σταθμό

Ο κορωνοϊός έφτασε στην Ανταρκτική- Κρούσματα σε ερευνητικό σταθμό Facebook Twitter
Κρούσματα κορωνοϊού σε ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική
0

Ο κορωνοϊός έφτασε και στην Ανταρκτική, όπου μέχρι τώρα δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Χιλής ανέφεραν 36 κρούσματα στον ερευνητικό σταθμό «Bernardo O'Higgins». Από αυτούς, οι 26 είναι στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και 10 εργαζόμενοι συντήρησης και όλοι τους επέστρεψαν στη Χιλή. Πλέον, αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός έχει επεκταθεί σε όλες τις ηπείρους.

Πριν από τρεις ημέρες, το ναυτικό της Χιλής επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε πλοίο που μετέφερε προμήθειες και προσωπικό στον ερευνητικό σταθμό. Το Sargento Aldea έφτασε εκεί στις 27 Νοεμβρίου και σάλπαρε για την επιστροφή του στη Χιλή στις 10 Δεκεμβρίου.

Τρία από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό μόλις επέστρεψαν στη ναυτική βάση στο Ταλκαχουάνο. Σύμφωνα με το ναυτικό της Χιλής, όλοι όσοι επιβιβάστηκαν για το ταξίδι στην Ανταρκτική είχαν υποβληθεί σε PCR τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο ερευνητικός σταθμός «Bernardo O'Higgins» είναι μία από τις τέσσερις μόνιμες βάσεις που έχει η Χιλή στην Ανταρκτική, τη διαχείριση των οποίων έχουν οι ένοπλες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ