Συναγερμός στη Βρετανία: Νέο στέλεχος του κορωνοϊού μεταδίδεται ταχύτερα- Lockdown σε Λονδίνο & ΝΑ Αγγλία

Συναγερμός στη Βρετανία: Νέο στέλεχος του κορωνοϊού μεταδίδεται ταχύτερα- Lockdown σε Λονδίνο & ΝΑ Αγγλία Facebook Twitter
EPA/NEIL HALL
0

Ο Μπόρις Τζόνσον δρομολόγησε καινούργια μέτρα για την πρωτεύουσα της Βρετανίας και άλλες περιοχές της Αγγλίας, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ένα νέο στέλεχος του ιού μεταδίδεται ταχύτερα, οδηγώντας σε αύξηση κρουσμάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Αγγλίας Κρις Ουίτι, όπου ανακοίνωσε νέα επείγοντα μέτρα επιχειρώντας να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί η μετάλλαξη της Covid-19.

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, που αναφέρθηκε σε «νέο στέλεχος του κορωνοϊού» στις περιοχές αυτές, το οποίο δεν αυξάνει την επικινδυνότητα» του ιού, αλλά «μεταδίδεται πιο εύκολα».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα.


Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

  

Ο Κρις Ουίτι δήλωσε πως αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποδείξεις ότι η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.

«Έχουμε προειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα για να βελτιώσουμε την κατανόησή μας. Η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Αναπνευτικούς Ιούς (NERVTAG) θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι το νέο στέλεχος μπορεί να διασπείρεται ταχύτερα», επισήμανε.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σημειώνει πως το σύστημα των τριών βαθμίδων απέτυχε να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. «Είναι εμφανές εδώ και μερικές ημέρες πως ο ιός βρίσκεται και πάλι εκτός ελέγχου σε περιοχές της χώρας», τόνισε ο Τζόναθαν Άσγουορθ, ο εκπρόσωπος τύπου για θέματα υγείας των Εργατικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ