ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στα βρετανικά νοσοκομεία για το «μεγαλύτερο πρόγραμμα ανοσοποίησης στην ιστορία»

Κορωνοϊός: Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στα βρετανικά νοσοκομεία για το «μεγαλύτερο πρόγραμμα ανοσοποίησης στην ιστορία» Facebook Twitter
Oι πρώτες δόσεις εμβολίου ξεφορτώνονται σε νοσοκομείο της Βρετανίας
0

Νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν τα πρώτα φορτία με δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού πριν από την διάθεση του σε εθνικό επίπεδο την Τρίτη.

Το NHS δημοσίευσε βίντεο ενός φορτίου που εκφορτώθηκε στο Croydon, έναν από τους 50 κόμβους που συμμετέχουν στο πρώτο κύμα της επιχείρησης που περιγράφεται ως «το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανοσοποίησης στην ιστορία». Οι παρτίδες του εμβολίου τοποθετήθηκαν σε καταψύκτες για να διατηρηθούν οι δόσεις στους -70 βαθμούς Κελσίου έως ότου είναι έτοιμες για χρήση.

«Είναι τόσο συναρπαστικό. Είναι μια σημαντική στιγμή», δήλωσε η Louise Coghlan, επικεφαλής φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Croydon στο νότιο Λονδίνο. «Το να γνωρίζουμε ότι είναι εδώ και πως είμαστε οι πρώτοι στη χώρα που έλαβαν πραγματικά το εμβόλιο, και ως εκ τούτου το πρώτο στον κόσμο, είναι απίστευτο. Είμαι τόσο περήφανη», συμπλήρωσε.

Περίπου 800.000 δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στην πρώτη εβδομάδα, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις συνολικά αναμένεται να είναι διαθέσιμες έως το τέλος αυτού του μήνα. Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να γίνουν στους άνω των 80 ετών που είναι στο νοσοκομείο ή που παίρνουν εξιτήριο μετά τη θεραπεία. Τα νοσοκομεία θα αρχίσουν επίσης να προσκαλούν τους άνω των 80 για εμβολιασμό, αλλά οι επικεφαλής του NHS ζήτησαν υπομονή καθώς οι περισσότεροι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος για να λάβουν το εμβόλιο.

Ο Chris Hopson, διευθύνων σύμβουλος του NHS Providers, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν τίποτα τις επόμενες μέρες, διότι, όπως είπα, η πραγματικότητα είναι ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, και τον Μάρτιο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έχοντας ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις - αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι αρχικές προμήθειες παραδόθηκαν από το Βέλγιο την Πέμπτη και αποθηκεύτηκαν σε ειδικούς καταψύκτες σε ασφαλή τοποθεσία στην Αγγλία πριν μεταφερθούν στα 50 επιλεγμένα νοσοκομεία. Αλλά, ο καθηγητής Stephen Powis, διευθυντής ιατρικής του NHS, περιέγραψε τη διαδικασία ως «μαραθώνιο και όχι ως σπριντ». «Παρά τις τεράστιες πολυπλοκότητες, τα νοσοκομεία θα ξεκινήσουν την πρώτη φάση της μεγαλύτερης κλίμακας εκστρατείας εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας μας από την Τρίτη».

Εκτός από τους ηλικιωμένους, γιατροί και λοιπό προσωπικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν επίσης τεθεί σε κατάσταση αναμονής για να αρχίσουν να εμβολιάζονται την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε: «Αυτή η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια ιστορική στιγμή καθώς αρχίζουμε τον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Δίνουμε προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους και όσους είναι πάνω από 80 ετών, το προσωπικό φροντίδας και συναδέλφους του NHS που θα είναι όλοι από τους πρώτους που θα λάβουν τα εμβόλια. Προτρέπω όλους να παίξουν το ρόλο τους για να καταστείλουν τον ιό και να ακολουθήσουν τους τοπικούς περιορισμούς για να προστατεύσουν το NHS ενώ εκτελείται αυτό το κρίσιμο έργο».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ