AstraZeneca: Πιθανότατα θα γίνει νέα παγκόσμια δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού

AstraZeneca: Πιθανότατα θα γίνει νέα παγκόσμια δοκιμή για το εμβόλιο του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η AstraZeneca πιθανότατα θα κάνει νέα παγκόσμια δοκιμή για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Πασκάλ Σοριό στο Bloomberg.

Αντί να εντάξει την έρευνα αυτή στην κλινική δοκιμή που συνεχίζεται στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα κάνει μία νέα μελέτη και θα αξιολογήσει γιατί η χαμηλότερη δόση είχε καλύτερες «επιδόσεις» από ό,τι η πλήρης.

Επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca για τον κορωνοϊό. Η μέση αποτελεσματικότητα του 70% προέκυψε από ομαδοποίηση των στοιχείων από διαφορετικές δοσολογίες. Η μία ομάδα εθελοντών έλαβε δύο πανομοιότυπες δόσεις, ενώ η άλλη ομάδα έλαβε αρχικά μισή δόση και στη συνέχεια μία πλήρη. Η αποτελεσματικότητα στην πρώτη- τη μεγαλύτερη- ομάδα ήταν 62%, ενώ στη δεύτερη 90%.

«Τώρα που διαπιστώσαμε κάτι που φαίνεται να προσφέρει καλύτερη αποτελεσματικότητα, πρέπει να το επιβεβαιώσουμε. Οπότε πρέπει να κάνουμε μια επιπρόσθετη μελέτη», δήλωσε ο Σοριό. Πιθανότατα θα είναι «άλλη μία διεθνής δοκιμή, αλλά αυτή μπορεί να γίνει πιο γρήγορα, γιατί τώρα γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, οπότε χρειαζόμαστε μικρότερο αριθμό ασθενών», συμπλήρωσε μιλώντας στο Bloomberg.

Ο CEO της AstraZeneca εκτίμησε ότι η επιπρόσθετη μελέτη δεν θα καθυστερήσει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές στη Βρετανία και την ΕΕ. Η αντίστοιχη διαδικασία στις ΗΠΑ μπορεί να απαιτήσει περισσότερο χρόνο, επειδή η FDA είναι απίθανο να εγκρίνει το εμβόλιο βασιζόμενη σε δοκιμές που έχουν γίνει αλλού, ιδιαίτερα δεδομένων των ερωτημάτων για τα αποτελέσματα, παραδέχθηκε ο Σοριό. Πάντως, συμπλήρωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να εκτιμά ότι σε κάποιες χώρες η άδεια θα χορηγηθεί πριν από τα τέλη του χρόνου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ