Απεργία την Πρωτομαγιά

Ναγκόρνο- Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι κατέλαβε στρατηγικής σημασίας πόλη

Ναγκόρνο- Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι κατέλαβε στρατηγικής σημασίας πόλη Facebook Twitter
Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι κατέλαβε την πόλη Σούσα (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πολη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάτι που διαψεύδουν οι Αρμένιοι.

Η Σούσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ναγκόρνο- Καραμπάχ και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια του Στεπάνακερτ, πρωτεύουσα του θύλακα. Η Σούσα έχει πολιτιστική και στρατηγική σημασία και για τις δύο πλευρές.

«Αυτή η ημέρα θα μείνει στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν ως μια μεγάλη ημέρα», δήλωσε ο Αλίγιεφ, ανακοινώνοντας ότι τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν την πόλη. Στο Μπακού, αρκετοί πανηγύρισαν, με σημαίες και συνθήματα.

Αξιωματούχοι από το Ναγκόρνο- Καραμπάχ διέψευσαν τη δήλωση του Αλίγιεφ, λέγοντας ότι η Σούσα παραμένει «άπιαστο όνειρο» για το Αζερμπαϊτζάν. «Παρά τις σφοδρές καταστροφές, η πόλη φρούριο αντέχει τα χτυπήματα του εχθρού», ανέφεραν ακόμη.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη στρατηγικής σημασίας περιοχή. Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο- Καραμπάχ υποστήριξε ότι έχει αντικρούσει πολλαπλές προσπάθειες των Αζέρων για κατάληψη της πόλης.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ