Στη Γερμανία αγοράζουν μαζικά χαρτιά τουαλέτας, αντισηπτικά & αλεύρι μετά το ρεκόρ 20.000 κρουσμάτων

Στη Γερμανία αγοράζουν μαζικά χαρτιά τουαλέτας, αντισηπτικά & αλεύρι μετά το ρεκόρ 20.000 κρουσμάτων Facebook Twitter
0

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το 24ωρο που πέρασε στη Γερμανία, με τους πολίτες να σπεύδουν ξανά να αποθηκεύσουν προϊόντα, όπως χαρτιά τουαλέτας, αντισηπτικά και υλικά για είδη αρτοποιίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα οι καταναλωτές έσπευσαν ξανά να αποθηκεύσουν προϊόντα, όπως χαρτιά τουαλέτας, αντισηπτικά χεριών και υλικά για είδη αρτοποιίας ενόψει του δεύτερου, μερικού αυτήν τη φορά, lockdown στη χώρα τους, το οποίο τέθηκε σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.990 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 596.583, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Πρόκειται για ημερήσιο αριθμό άνευ προηγουμένου.

Το ίδιο διάστημα, 118 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.930 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η νέα μερική καραντίνα που επιβλήθηκε από τις 2 Νοεμβρίου αύξησαν τη ζήτηση των καταναλωτών για ορισμένα προϊόντα υγιεινής και τροφίμων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Οι πωλήσεις χαρτιών υγείας ήταν 139% πάνω από τον μέσο όρο τους μήνες που προηγήθηκαν της υγειονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Παράλληλα οι αγορές απολυμαντικών αυξάνονταν συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες και ανήλθαν σε 104% πάνω από τα επίπεδα προ κρίσης κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ωστόσο παρέμειναν χαμηλότερες από τα επίπεδα που είχαν αγγίξει κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown την άνοιξη, όταν οι πωλήσεις σχεδόν οκταπλασιάστηκαν ορισμένες φορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι καταναλωτές έσπευσαν επίσης να αποθηκεύσουν υλικά ψησίματος, με τις πωλήσεις αλευριού να αυξάνονται κατά 101% από τα επίπεδα προ κρίσης και τις πωλήσεις μαγιάς και ζάχαρης να αυξάνονται κατά 74% και 63% αντίστοιχα.

Ωστόσο και οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων ήταν χαμηλότερες από αυτές της άνοιξης κατά την πρώτη καραντίνα, γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι εκκλήσεις των πολιτικών να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα καταστήματα εισακούσθηκαν τουλάχιστον εν μέρει, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM