Υπάλληλοι σε γραφεία τελετών στην Ισπανία πραγματοποίησαν απεργία απαιτώντας επιπλέον προσωπικό καθώς οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. 

 

Τα σωματεία υποστηρίζουν πως είναι αναγκαίο περισσότερο προσωπικό για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις ταφές που σημειώθηκαν στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο. 

 

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί λόγω Covid-19. 

 

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλλει νέα αυστηρότερα μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown για να εμποδίσουν την αύξηση των κρουσμάτων. 

 

Η απεργία των υπαλλήλων σε ισπανικά γραφεία τελετών έγινε ανήμερα της All Saints Day, όταν οι οικογένειες επισκέπτονται συνήθως τους τάφους των αγαπημένων τους. 

 

Ένα γραφείο τελετών στη Μαδρίτη είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως χρειάζεται μεταξύ 15-20 επιπλέον υπαλλήλους για να διαχειριστεί την ραγδαία αύξηση θανάτων. 

 

Την Παρασκευή, ο Ισπανός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 239 νέους θανάτους στη χώρα. 

 

Τον Μάρτιο, οι ταφές πραγματοποιούνταν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και οι αποτεφρώσεις γίνοντας σε πόλεις εκατοντάδες μίλια μακριά, καθώς τα γραφεία τελετών έδιναν μάχη να ανταπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση. 

 

Η Ισπανία μετρά πάνω από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 35,800 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr