Μαδούρο: Καλεί την εθνοσυνέλευση να εξετάσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, επικαλούμενος τον πάπα

Μαδούρο: Καλεί την εθνοσυνέλευση να εξετάσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, επικαλούμενος τον πάπα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε την εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας να συζητήσει το ζήτημα του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στην επόμενη περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο, επικαλούμενος τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου.

«Έχω φίλους και γνωστούς που είναι πολύ χαρούμενοι με αυτά που είπε ο πάπας χθες», είπε ο Μαδούρο σε εκδήλωση με την ηγεσία του κόμματός του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Βενεζουέλα, που είναι προγραμματισμένες για τις 6 Δεκεμβρίου.

«Θα αφήσω αυτό το καθήκον, το καθήκον του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ, στην επόμενη εθνοσυνέλευση», συμπλήρωσε ο Μαδούρο, σύμφωνα με το Reuters. Η εθνοσυνέλευση τώρα είναι υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο Μαδούρο θα τις «στήσει» προς όφελος του κόμματός του.

Ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, παρότι άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής- όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Κολομβία- τον έχουν νομιμοποιήσει.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο πάπας Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στο ντοκιμαντέρ «Francesco». «Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού», αναφέρει ο ποντίφικας στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι», σημειώνει ακόμη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM