Μαδούρο: Καλεί την εθνοσυνέλευση να εξετάσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, επικαλούμενος τον πάπα

Μαδούρο: Καλεί την εθνοσυνέλευση να εξετάσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, επικαλούμενος τον πάπα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νικολάς Μαδούρο κάλεσε την εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας να συζητήσει το ζήτημα του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στην επόμενη περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο, επικαλούμενος τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου.

«Έχω φίλους και γνωστούς που είναι πολύ χαρούμενοι με αυτά που είπε ο πάπας χθες», είπε ο Μαδούρο σε εκδήλωση με την ηγεσία του κόμματός του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Βενεζουέλα, που είναι προγραμματισμένες για τις 6 Δεκεμβρίου.

«Θα αφήσω αυτό το καθήκον, το καθήκον του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ, στην επόμενη εθνοσυνέλευση», συμπλήρωσε ο Μαδούρο, σύμφωνα με το Reuters. Η εθνοσυνέλευση τώρα είναι υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο Μαδούρο θα τις «στήσει» προς όφελος του κόμματός του.

Ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, παρότι άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής- όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Κολομβία- τον έχουν νομιμοποιήσει.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο πάπας Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στο ντοκιμαντέρ «Francesco». «Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού», αναφέρει ο ποντίφικας στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι», σημειώνει ακόμη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ