Ο πάπας Φραγκίσκος υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια- «Έχουν δικαίωμα να είναι σε οικογένεια»

Ο πάπας Φραγκίσκος υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια- «Έχουν δικαίωμα να είναι σε οικογένεια» Facebook Twitter
EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ των συμφώνων συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στο ντοκιμαντέρ «Francesco», που κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης.

Ο ποντίφικας εκφράζει αυτή την άποψη περίπου στα μισά του φιλμ, το οποίο εμβαθύνει στα ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρεται περισσότερο ο πάπας. Ανάμεσά τους το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση, η φυλετική και εισοδηματική ανισότητα και οι άνθρωποι που επηρεάζονται περισσότερο από τις διακρίσεις.

«Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού», είπε ο πάπας σε μία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε για το ντοκιμαντέρ. «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι», συμπλήρωσε.

Την εποχή που ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια του ιδίου φύλου, ως εναλλακτική για τους γάμους ομόφυλων. Όμως, ποτέ έως τώρα δεν είχε ταχθεί υπέρ αυτών των συμφώνων συμβίωσης ως πάπας.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM