Ο πάπας Φραγκίσκος υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια- «Έχουν δικαίωμα να είναι σε οικογένεια»

Ο πάπας Φραγκίσκος υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια- «Έχουν δικαίωμα να είναι σε οικογένεια» Facebook Twitter
EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ των συμφώνων συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, στο ντοκιμαντέρ «Francesco», που κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης.

Ο ποντίφικας εκφράζει αυτή την άποψη περίπου στα μισά του φιλμ, το οποίο εμβαθύνει στα ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρεται περισσότερο ο πάπας. Ανάμεσά τους το περιβάλλον, η φτώχεια, η μετανάστευση, η φυλετική και εισοδηματική ανισότητα και οι άνθρωποι που επηρεάζονται περισσότερο από τις διακρίσεις.

«Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού», είπε ο πάπας σε μία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε για το ντοκιμαντέρ. «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι μια νομοθεσία για σύμφωνο συμβίωσης. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι νομικά καλυμμένοι», συμπλήρωσε.

Την εποχή που ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια του ιδίου φύλου, ως εναλλακτική για τους γάμους ομόφυλων. Όμως, ποτέ έως τώρα δεν είχε ταχθεί υπέρ αυτών των συμφώνων συμβίωσης ως πάπας.

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM