Για έναν πατέρα και έναν γιο, μια αγκαλιά πριν τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα της σεζόν είναι ξεχωριστή στιγμή. Για τους Σκοτ και Κέιντ Σάλιβαν, ήταν στιγμή ζωής. 

 

Ο Σκοτ Σάλιβαν από το Σόμερσετ του Κεντάκι διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου αφού εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές Αυγούστου. Συγκεκριμένα διαγνώστηκε με λεπτομηνιγγική καρκινωμάτωση, μια επιπλοκή καρκίνου στην οποία η ασθένεια εξαπλώνεται στις μεμβράνες γύρω από τον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη. 

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ακόμη και με θεραπεία, ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής είναι περίπου δυο με τέσσερις μήνες. Οι γιατροί έδωσαν στον 50χρονο μόλις λίγες εβδομάδες, απορρίπτοντας την νοσηλεία σε νοσοκομείο.

 

Ενώ συνέχιζε να δίνει μάχη με την ασθένεια από το σπίτι του, το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει αρκετά ώστε να δει το πρώτο παιχνίδι του γιου του στο σχολείο. Οπότε ρώτησε την νοσοκόμα του, αν αυτό ήταν εφικτό. 

 

 

 

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα μια δυνατή φιλία -και οι δυο είχαν συνομήλικα παιδιά που ασχολούνταν με αθλήματα σε "αντίπαλα" σχολεία. Ωστόσο η επιθυμία του ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν ήταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας, που χρειαζόταν ένα τρεισήμισι ωρών ταξίδι οδικώς, πλέον ακατάλληλο για ασθενή. 

 

 

 

Η νοσοκόμα του ωστόσο κατάφερε να βρει λύση. Ήρθε σε επικοινωνία με ένα κοντινό αεροδρόμιο και μέσα σε λίγες ημέρες, ένας ντόπιος οδοντίατρος, προσφέρθηκε να πάει αεροπορικώς τον 50χρονο στο παιχνίδι με το προσωπικό του αεροπλάνο. 

 

«Δεν έβρισκα λόγια να περιγράψω πώς ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Ήμουν απλώς χαρούμενος που θα έβλεπα τον γιο μου», είπε ο Σκοτ Σάλιβαν. 

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για το μεγάλο παιχνίδι. Αντί όμως να καθίσουν στις κερκίδες, στάθηκαν σε έναν λόφο μακριά από τους υπόλοιπους θεατές ως επιπλέον μέτρο προστασίας. 

 

 

Όταν ο Κέιντ είδε τον πατέρα του, έτρεξε προς τον λόφο και τον αγκάλιασε με όλη του τη δύναμη. Ο Σκοτ είπε πως ήταν μια μαγική στιγμή επειδή έφτιαξαν μια ανάμνηση που ο γιος του πάντα θα μπορεί να θυμάται όταν ο εκείνος θα έχει φύγει πια από τη ζωή. 

 

«Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε το κλάμα. Τον αγκάλιασε τόσο σφιχτά και απλώς ήταν τόσο ευγνώμων που βρισκόταν εκεί ο πατέρας του», είπε η νοσοκόμα του 50χρονου. 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr