Σε επίπεδα εποχής lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία

Σε επίπεδα εποχής lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία Facebook Twitter
Σε επίπεδα lockdown τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία και Ισπανία το τελευταίο 24ωρο
0

Γαλλία και Ισπανία καταγράφουν χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα μόλις 24ωρο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και από τις δύο χώρες.

Στην Ισπανία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2.935 νέες μολύνσεις, ο υψηλότερος αριθμός μετά τη λήξη του lockdown που επέβαλε η χώρα και μεγαλύτερος από τα 1.690 που καταγράφηκαν χθες, αν και αξιωματούχοι επιμένουν ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, η οποία δεν έδωσε χθες στοιχεία λόγω τεχνικών δυσκολιών, έχει το προβάδισμα με 842 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ ακολουθεί η Χώρα των Βάσκων με 545 κρούσματα.

«Ο αριθμός των γνωστών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ισπανία, όμως είναι μια ελαφριά αύξηση που επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου», είπε σε δημοσιογράφους ο συντονιστής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν, επισημαίνοντας πως οι τοπικές αναζωπυρώσεις δεν ισοδυναμούν με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που πολλοί αναμένουν το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Με τα νέα στοιχεία, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 337.334 στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι 70 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο των θανάτων από επιπτώσεις της νόσου Covid-19 να βρίσκεται στους 28.605.

Την ίδια ώρα η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα πάνω από 2.500 νέα κρούσματα COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επίπεδα που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν επίσης σε lockdown.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω της ασθένειας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έχοντας μειωθεί κάτω των 5.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, χθες Τετάρτη.

Ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι νέοι μολύνονται, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα στα 209.365. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 17 σήμερα, φτάνοντας συνολικά στους 30.388.

Με πληροφορίες του France24/AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ