Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί τα στοιχεία για τον κορωνοϊό - Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί τα στοιχεία για τον κορωνοϊό - Τι απαντά η κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB) αμφισβητεί τους επίσημους αριθμούς κρουσμάτων SARS-CoV-2 που δίνει η κυβέρνηση της Άγκυρας.

«Δεν αντανακλούν την πραγματικότητα», είπε σήμερα ο Σινάν Αντιγιαμάν. Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, η Τουρκία βρίσκεται σε ένα νέο υψηλό του αριθμού των κρουσμάτων μολύνσεων. Ο Ιατρικός Σύλλογος (TTB) έλαβε χθες τους αριθμούς κρουσμάτων τοπικών ιατρικών συλλόγων από 25 επαρχίες. Αυτοί δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερος από τα αναφερόμενα σήμερα 1.000 περιστατικά την ημέρα.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε απότομα, ειδικά στην πρωτεύουσα της Άγκυρας και στα νοτιοανατολικά της χώρας, δήλωσε ο Αντιγιαμάν. Τα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας στα κρατικά νοσοκομεία στη νοτιοανατολική τουρκική μητρόπολη Ντιγιάρμπακιρ και στην επαρχία Σανλιούρφα είναι όλα κατειλημμένα.

Ο Αντιγιαμάν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να κάνει σημαντικά περισσότερα τεστ και να ξαναρχίσει την εντατική ανίχνευση αλυσίδων λοίμωξης. Ο τουρκικός ιατρικός Σύλλογος (TTB) έχει 65 τοπικούς συλλόγους στις 81 επαρχίες και αντιπροσωπεύει το 70% των γιατρών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά απέρριψε σήμερα αυτούς τους ισχυρισμούς. «Σε καμία επαρχία δεν έχουμε πλήρη νοσοκομεία λόγω του COVID-19, δεν έχουμε καν νοσοκομείο στα όρια της χωρητικότητας. Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», έγραψε στο Τwitter.

Προχθές, ο αριθμός των αναφερθέντων καθημερινών νέων κρουσμάτων στην Τουρκία είχε αυξηθεί για πρώτη φορά σε πάνω από 1.000 εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε 1.178 νέες περιπτώσεις χθες το βράδυ. Αντιδρώντας, η Άγκυρα ενίσχυσε τους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων απόστασης και υγιεινής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού κάλεσε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ