Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες Πέμπτη τουλάχιστον 75.255 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, νέο θλιβερό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, που καταρρίπτεται για έβδομη φορά μέσα στον τρέχοντα μήνα, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ βρίσκονται επίσης σε άνοδο, έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του Ιουνίου, με τους βαρύτερους απολογισμούς να καταγράφονται στην Αριζόνα, στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και το Τέξας, κατά την ίδια πηγή.

 

Οι μισές και πλέον πολιτείες — οι 30 από τις 50 — ανακοίνωσαν θλιβερά ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός. Οι μολύνσεις βρίσκονται σε άνοδο σχεδόν σε όλες τις πολιτείες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters που βασίζεται στη σύγκριση των δεδομένων για τα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες με εκείνα των δύο εβδομάδων που προηγήθηκαν.

 

Η Φλόριντα κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ 15.000 και πλέον κρουσμάτων σε 24 ώρες την Κυριακή, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνέχιζε να ασκεί πίεση προκειμένου να ξανανοίξουν τα σχολεία.

 

Αν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, ως προς τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια ημέρα.

 

Ενώ των Ιούνιο τα κρούσματα μόλυνσης αυξάνονταν κατά 28.000 την ημέρα μεσοσταθμικά, τον Ιούλιο αυξάνονται κατά 57.625, με βάση τους υπολογισμούς του Ρόιτερς.

 

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει προειδοποιήσει ότι οι μολύνσεις ενδέχεται σύντομα να ξεπερνούν τις 100.000 την ημέρα εάν οι Αμερικανοί δεν ενωθούν και δεν λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ