Ιταλία: Άρνηση αποβίβασης σε τουρίστες από τις ΗΠΑ - «Εγκλωβίστηκαν» στο τζετ τους για 14 ώρες

Ιταλία: Άρνηση αποβίβασης σε τουρίστες από τις ΗΠΑ - «Εγκλωβίστηκαν» στο τζετ τους για 14 ώρες Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η Σαρδηνία αρνήθηκε την αποβίβαση ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα, μετά από 14 ώρες «εγκλωβισμού» στο ιδιωτικό τους τζετ, να πετάξουν για το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το αεροσκάφος, που απογειώθηκε από το Κολοράντο με έντεκα επίδοξους παραθεριστές, έφτασε στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε μια λίστα με χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται τα ταξίδια κατά την παρούσα φάση της πανδημίας κορωνοϊού. Στον κατάλογο αυτών δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θεωρούνται «ασφαλής χώρα».

Οι πέντε Αμερικανοί ταξίδευαν με φίλους τους από τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία. Στο αεροσκάφος υπήρχαν και τρία παιδιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ιταλικές αρχές προσπάθησαν να «βρουν λύση» στο πρόβλημα των Αμερικανών ταξιδιωτών, αλλά δεν υπήρχε τρόπος καθώς το νέο διάταγμα έχει τεθεί σε ισχύ. 

Μετά από περίπου 14 ώρες στο έδαφος, οι παραθεριστές αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το τζετ τους προς το Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με το CNN παραμένει ασαφές εάν οι ταξιδιώτες σχεδίαζαν να αποβιβαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ