Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα social media- Οργή για προειδοποίηση του Twitter σε ανάρτησή του

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα social media- Οργή για προειδοποίηση του Twitter σε ανάρτησή του Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Συνέχεια στην κόντρα με το Τwitter δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλώντας ακόμα και να κλείσει τα social media στη χώρα.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι νιώθουν πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποσιωπούν εντελώς τις συντηρητικές φωνές τους. Θα εισαγάγουμε με αυστηρούς κανονισμούς, ή θα κλείσουμε τα social media, πολύ πριν επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Είδαμε τι επιχείρησαν να κάνουν και απέτυχαν το 2016. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια πιο εκλεπτυσμένη παραλλαγή να συμβεί ξανά. Όπως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε επιστολικές ψήφους να εδραιωθούν στην χώρα μας. Θα επέτρεπε την απάτη, την πλαστογραφία και την κλοπή ψήφων. Όποιος έκλεβε περισσότερο θα κέρδιζε. Παρομοίως και τα Social Media. Ξεκαθαρίστε τις πρακτικές σας, ΤΩΡΑ!», έγραψε μεταξύ άλλων σε δύο διαδοχικά Tweet ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Ο Τραμπ δεν κρύβει τις τελευταίες ώρες την δυσαρέσκειά του για το Twitter, που προσέθεσε ειδική σήμανση κατά αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ για fake news.

 

 

Σε μία πρωτοφανή κίνηση η πλατφόρμα εισήγαγε μια ειδοποίηση καλώντας τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», αναφορικά με ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου για τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατεινόταν πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό εντός κύκλου, καλεί τους χρήστες που διαβάζουν την ανάρτηση να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους», και τους οδηγεί σε άλλη σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του Twitter έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον ισχυρισμό του Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Twitter ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές. Στη συνέχεια, έγραψε πως η διεύθυνση της πλατφόρμας απειλεί την ελευθερία του λόγου, «κάτι που εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!». «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020. Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας τη φράση «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει να κάνει σε αρκετά Tweet.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM