Κόντρα στον ορμέμφυτο φόβο απέναντι στο άγριο και την ενστικτώδη αντίδραση που αυτός προκαλεί, ένα 12χρονο παιδί κατάφερε να σώσει τη ζωή του από μία αρκούδα, διατηρώντας την ψυχραιμία του.

 

Ο Αλεσάντρο έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του στο Τρεντίνο της βόρειας Ιταλίας, όταν πρόσεξε μια μεγάλη καφέ αρκούδα να ξεπροβάλει πίσω από τους θάμνους.

 

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό πρακτορείο ANSA καταγράφεται η αντίδραση του παιδιού. Παρά την ηλικία του, δεν πανικοβλήθηκε, δεν άρχισε να φωνάζει και να τρέχει. Ακούγοντας το σύντροφο τής μαμάς του να του δίνει οδηγίες, άρχισε να απομακρύνεται αργά, χωρίς να γυρίζει την πλάτη του, αλλά και χωρίς να κοιτάζει στα μάτια το άγριο ζώο.

 

Ενώ το παιδί εξακολουθεί να κατεβαίνει αργά το λόφο, δεν τρομάζει ούτε όταν η αρκούδα στέκεται στα δύο της πόδια, ενώ όταν κάποια στιγμή η μαμά του μοιάζει να πανικοβάλλεται, της λέει να μη φωνάζει.

 

Κάποια στιγμή, η αρκούδα μοιάζει να χάνει το ενδιαφέρον της, να κάνει μεταβολή και να επιστρέφει τρέχοντας στο δάσος.

 

Οι περισσότερες αρκούδες, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν κυνηγούν ούτε επιτίθενται σε ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που έχουν σημειωθεί, κυρίως όταν τα ζώα νιώθουν να απειλείται αυτό που θεωρούν περιοχή τους.

 

Στους Δολομίτες, εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 80-90 καφέ αρκούδες.