«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» -Μέσα σε ΜΕΘ της Βρετανίας

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» -Μέσα σε ΜΕΘ της Βρετανίας Facebook Twitter
0

«Κανένας μας δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο». Ίσως αυτή η φράση- γιατρών και νοσηλευτών σε ΜΕΘ- να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κρίση του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 51.608 κρούσματα του κορωνοϊού και έχουν καταγραφεί 5.373 θάνατοι, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα κορωνοϊού που είχε.

Ο ρεπόρτερ Φέργκους Γουόλς και η κάμερα του BBC μπήκαν σε μία από τις μονάδες εντατικής θεραπείας που δίνονται καθημερινά οι μάχες με τον κορωνοϊό. «Είναι απίστευτο. Και ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μια μεγάλη αύξηση, απλά δεν μπορούμε», ομολόγησε ένας από τους γιατρούς στη ΜΕΘ του University College Hospital στο Λονδίνο, δηλώνοντας ότι κανένας τους δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι νοσοκόμα στην εντατική εδώ και 23 χρόνια και ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ούτε στις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Δεν το έχω δει ποτέ σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», λέει στην κάμερα και μια νοσηλεύτρια.

«Ήμουν λίγο αφελής. Όταν ξεκινήσαμε υπέθεσα ότι θα ήταν οι πιο ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι. Αλλά έρχονται και κάποιοι νέοι, που είναι σε καλή φυσική κατάσταση», περιγράφει μέλος του προσωπικού.

 

Οι εργαζόμενοι φορούν διαρκώς τον προστατευτικό εξοπλισμό. Γράφουν τα ονόματά τους στις ποδιές που φορούν, για να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον και επικοινωνούν με γουόκι- τόκι. «Δεν μπορούμε να φοράμε τον εξοπλισμό πάνω από μερικές ώρες. Μετά έχεις πονοκέφαλο, πρέπει να βγεις», λέει ένας από αυτούς.

Η κατάσταση είναι εξαντλητική, σωματικά και πνευματικά για γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν μπορούν όλοι να το αντιμετωπίσουν, λέει μια νοσοκόμα και συμπληρώνει ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να παθαίνει κρίση πανικού κάποιος από το προσωπικό.

Το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες οι εργαζόμενοι σε αυτή τη ΜΕΘ είναι απλό και ξεκάθαρο. «Αν δεν μείνουν στο σπίτι, θα συνεχίσει να γίνεται αυτό. Το προσωπικό μας θα είναι εκτεθειμένο για περισσότερο καιρό. Είναι πολύ σοβαρό. Ελπίζω να ακούσουν εμάς και την κυβέρνηση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM