Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα

Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα Facebook Twitter
0

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι σε αναπνευστήρα», τόνισε ο Μάικλ Γκόουβ, αναφερόμενος στην κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται στην εντατική λόγω κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής και το βράδυ της Δευτέρας κρίθηκε απαραίτητο να μπει στην εντατική. Ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μιλώντας στο ΒΒC, τόνισε ότι ο Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα και συμπλήρωσε ότι του έχει χορηγηθεί υποστήριξη με οξυγόνο.

«Ένας από τους λόγους που μπήκε στην εντατική είναι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μπορεί να του παρασχεθεί η όποια υποστήριξη θεωρεί κατάλληλη η ιατρική ομάδα», συμπλήρωσε. «Οι γιατροί θα πάρουν τις κατάλληλες ιατρικές αποφάσεις», δήλωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν ο Τζόνσον έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ο υπουργός απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Αν υπάρξει κάποια αλλαγή στην κατάστασή του, η χώρα θα ενημερωθεί», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα» από την ομάδα του νοσοκομείου St Thomas, στο οποίο νοσηλεύεται. 

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν και στους Times ότι ο Τζονσον δεν είναι σε αναπνευστήρα, αλλά απαιτήθηκε να του χορηγηθούν 4 λίτρα οξυγόνου. «Ο 55χρονος κ. Τζόνσον δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά χρειάστηκε 4 λίτρα οξυγόνου στην εντατική», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές στην εφημερίδα. Το σύνηθες όριο για την εντατική είναι 15 λίτρα, κάτι που δείχνει ότι σε γενικές γραμμές είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλους ασθενείς, σημειώνει η εφημερίδα. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Guardian, ένα κρεβάτι νοσοκομείου είχε προετοιμαστεί για τον Τζόνσον από την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τη μεταφορά του στο St Thomas. Η πρώτη ένδειξη ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πιο άρρωστος από ό,τι ο ίδιος ή οι συνεργάτες του άφηναν να μαθευτεί, ήρθε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον Guardian. 

«Παραμένει πρωθυπουργός» 


Ο Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ακόμη ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει καταστήσει σαφές πως ο Ντομινίκ Ράαμπ είναι αυτός που τον αναπληρώνει. Εξάλλου, ήδη ο υπουργός Εξωτερικών είναι επικεφαλής των ημερήσιων κυβερνητικών συσκέψεων για τον κορωνοϊό. 

«Όμως ο πρωθυπουργός πάντα παραμένει πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο Γκόουβ. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και έπειτα από κατάλληλες συμβουλές για το πότε θα τερματιστεί η καραντίνα», τόνισε ο υπουργός που για κάποιους στην κυβέρνηση έπρεπε να είναι αυτός που θα αναπληρώνει τον Τζόνσον

«Πρέπει να εφαρμόζουμε τις οδηγίες για την καραντίνα, όπως μας υπενθυμίζει τόσο εμφατικά η περίπτωση του πρωθυπουργού. Η ασθένεια αυτή μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε από εμάς. Και μπορεί να χτυπήσει πολύ άσχημα», δήλωσε ακόμη ο Γκόουβ. Σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έχει τον έλεγχο των κωδικών για τα πυρηνικά, σε περίπτωση που η Βρετανία δεχθεί επίθεση, επειδή πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ