Ο Τραμπ άλλαξε στάση: «Ετοιμαστείτε, έρχονται 2 πολύ δύσκολες εβδομάδες»- Δεν είναι γρίπη, λέει τώρα

Ο Τραμπ άλλαξε στάση: «Ετοιμαστείτε, έρχονται 2 πολύ δύσκολες εβδομάδες»- Δεν είναι γρίπη, λέει τώρα Facebook Twitter
«Θα χάσουμε χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο Τραμπ (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να αλλάζει στάση απέναντι στον κορωνοϊό. Αυτή τη φορά δεν προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι, ή να μιλήσει για την ανάγκη να ανοίξει η οικονομία. Προειδοποίησε τους Αμερικανούς για τα δύσκολα που έρχονται.

«Θέλω κάθε Αμερικανός να είναι προετοιμασμένος για τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι δύο πολύ επώδυνες εβδομάδες», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Αλλά θα είναι ίσως οι 2-3 πιο δύσκολες εβδομάδες που έχει περάσει η χώρα. Θα χάσουμε χιλιάδες ανθρώπους», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Χωρίς μέτρα, θα βλέπατε θάνατο παντού»

«Είναι απολύτως κρίσιμο οι Αμερικανοί να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τις επόμενες 30 ημέρες. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», υπογράμμισε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 4.000 και έχουν καταγραφεί πάνω από 188.100 κρούσματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε και τη σημασία των προστατευτικών μέτρων. «Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα, αν συνεχίζαμε τη ζωή μας, θα βλέπατε ανθρώπους να πεθαίνουν σε αεροπλάνα και λόμπι ξενοδοχείων. Θα βλέπατε θάνατο παντού», ανέφερε.

 

«Δεν είναι γρίπη»

Αν και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε συγκρίσεις ανάμεσα στον κορωνοϊό και τη γρίπη το προηγούμενο διάστημα, τώρα τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι όπως η γρίπη. Αλλά δεν είναι γρίπη, είναι κάτι βάναυσο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Αλλά ήταν ο ίδιος που έλεγε ακόμη και πριν από μία εβδομάδα ότι οι πρώτες απώλειες από τον κορωνοϊό είναι λιγότερες από εκείνες από τη γρίπη ή την τροχαία. «Χάνουμε χιλιάδες ανθρώπους από τη γρίπη κάθε χρόνο, αλλά δεν κλείνουμε τη χώρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM