Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μετρά κρούσματα και θύματα

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μετρά κρούσματα και θύματα Facebook Twitter
H Ευρώπη στον «κυκλώνα» του κορωνιού (EPA)
0

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι σε χώρες της Ευρώπης λόγω κορωνοϊού μέρα με την ημέρα.

Με την Γηραιά Ήπειρο να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας η μία χώρα μετά την άλλη μετρούν τις απώλειές τους. Αναλυτικά, σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία:

Ελβετία

Η Ελβετία ανέφερε σήμερα 6.100 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί χθες, ενώ έχουν αναφερθεί 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα σύνορα με την Ιταλία στο καντόνι του Τιτσίνο αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια στο Τιτσίνο.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από χθες.

Ολλανδία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 637 φτάνοντας στα 3.631 κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, στην διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής τους.

Επίσης, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 30. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ολλανδία έφτασε στους 136, με τα θύματα να είναι ηλικίας μεταξύ 63 και 95 ετών.

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μετρά κρούσματα και θύματα Facebook Twitter

Φινλανδία

Η Φινλανδία μετρά τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό σύμφωνα με επίσημη επιβεβαίωση από το Ινστιτούτο για την Υγεία και της Κοινωνικές Παροχές.

Ιταλία

Η ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Ωστόσο η Ιταλία ζει στιγμές άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία της, με στρατιωτικά οχήματα, να μεταφέρουν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από 70 φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μετρά κρούσματα και θύματα Facebook Twitter

Ισπανία

Αύξηση σημείωσε ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό και στην Ισπανία, η οποία έφτασε στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών επίσης αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Γεωργία

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να κηρύξει μία κατάσταση ανάγκης, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το μέτρο, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, μετά την έγκρισή του από τον πρόεδρο θα εφαρμοστεί για ένα μήνα.

Η Γεωργία ανέφερε σήμερα 47 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ ένας ασθενής αποθεραπεύθηκε.

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη μετρά κρούσματα και θύματα Facebook Twitter

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.705 μέσα σε μία ημέρα για να φτάσει στα 16.662 περιστατικά σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο Robert Koch.

Το ινστιτούτο επιβεβαίωσε ότι συνολικά 47 άνθρωποι πέθαναν αφού είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 16 θανάτους, έναντι του αριθμού των 31 νεκρών, όπως είχε δημοσιοποιηθεί χθες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM