Κορωνοϊός: Στην Ιταλία πέθαναν 627 άνθρωποι σε μια μέρα - 5.986 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στην Ιταλία πέθαναν 627 άνθρωποι σε μια μέρα - 5.986 νέα κρούσματα Facebook Twitter
4

Σοκάρει ο νέος απολογισμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία καθώς ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων πλέον είναι 47.021 και οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. 

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός αυξήθηκε κατά πολύ καθώς έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα διαγνώστηκαν αρνητικά στον ιό. Τα στοιχεία δείχνουν πως η διάδοση του κορωνοϊού, είναι ασταμάτητη και πως η Ιταλία είναι στο επίκεντρο της κρίσης παγκοσμίως.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ακραία μέτρα lockdown

Σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα που επιτάσσει την απομόνωση, οι έξοδοι δεν επιτρέπονται παρά για επαγγελματικούς λόγους, για λόγους υγείας και για την αγορά τροφίμων, με κάθε παραβάτη να κινδυνεύει με φυλάκιση τριών μηνών, ή πρόστιμο 206 ευρώ. Για να ενισχύσει την εκούσα άκουσα αποτροπή εξόδου, η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή μία πλειάδα από μέτρα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σοβαρά να εντάξει σε διάταγμα για τη διαχείριση της κρίσης την προσφυγή στη βοήθεια του στρατού για να εφαρμοσθούν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Η εφημερίδα Il Corriere della Sera, μάλιστα, αναφέρει ότι ακόμη 17.000 στρατιώτες θα προστεθούν στους 7.000 Ιταλούς στρατιώτες, που ήδη βρίσκονται στους δρόμους της χώρας για να συνδράμουν την αστυνομία στην τήρηση της τάξης.

 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζει νέα, αυστηρότερα μέτρα και περιορισμούς.

Όπως διαρρέει, από αύριο είναι πιθανό να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και όχι μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, να απαγορευθεί το τρέξιμο σε ανοικτούς χώρους, να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ στα εμπορικά κέντρα τα Σαββατοκύριακα, να μην μπορεί να πηγαίνει κανείς στο σπίτι του στην εξοχή.

Στόχος των νέων πιθανών απαγορεύσεων είναι να αποθαρρυνθούν οι Iταλοί και να μην αποφασίσουν να πάνε σε κάποιο θέρετρο, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί από τους Iιταλούς να ψωνίζουν τρόφιμα μόνον μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας να βγαίνουν κάθε μέρα για περιορισμένο αριθμό τροφίμων.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
και μια ενδιαφέρουσα είδηση, η οποία αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα είναι ένα θηλυκό με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αίσθηση του μαύρου χιούμορ: Η Λομβαρδία (λίκνο της ακροδεξιάς και ξενοφοβικής Λίγκας του Βορρά) ζήτησε επείγουσα βοήθεια από... την Κούβα και την Βενεζουέλα! Πέρα από την βοήθεια που ζήτησε από την Κίνα. Καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν και οι υπάρχοντες είναι στα όρια της εξάντλησης ή έχουν αρχίσει να ασθενούν, ζήτησε από αυτές τις δύο χώρες την επείγουσα αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.https://www.lesechos.fr/monde/europe/coronavirus-la-lombardie-demande-laide-de-la-chine-de-cuba-et-du-venezuela-1187398https://www.legrandsoir.info/l-italie-et-le-royaume-uni-comptent-sur-l-aide-de-cuba-de-la-chine-et-du-venezuela-pour-lutter-contre-les-coronavirus-alors-que.html
Η Ιταλία περνάει μία μεγάλη τραγωδία και μακάρι να μπορούσαμε να συνδράμουμε.Αλλά εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε να παραδειγματιστούμε από το δράμα τους.Και αντί να "αμυνθούμε" στον ϊό, λες και στοχεύουμε να τους μιμηθούμε ! Και μάλιστα τώρα πια, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, όπως είχαν στην αρχή οι Ιταλοί.Ο Θεός που πιστεύεις - αν πιστεύεις - σου έδωσε μυαλό, σε σένα έγκειται να το χρησιμοποιήσεις.
Διαφωνώ και είμαι ανήσυχος.Είχαμε την ΤΥΧΗ (εννοώ εμείς οι απλοί και ακομάτιστοι πολίτες), να βρίσκονται στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, άνθρωποι με ήθος και σοβαρότητα - όπως αποδεικνύεται (με πρώτον τον κ. Τσιόρδα).Τι να την κάνεις όμως την τύχη, αν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ να το καταλάβεις.Διαφωνώ λοιπόν ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα, επειδή παρά τις προειδοποιήσεις :1. Κάποιοι καρναβαλίστηκαν κανονικά σε όλη την Ελλάδα. ΤΩΡΑ αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα συμπεριφοράς εκείνης της περιόδου.2. Η Εκκλησία εξακολουθούσε να προσελκύει συναθροίσεις και να μεταλαμβάνει πιστούς από το ίδιο κουταλάκι.3. Ενώ συνιστάται η παραμονή στα σπίτια μας, πολλοί (το ποσοστό δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε) είτε δεν προσαρμόζονται, είτε - πολύ χειρότερο -, έχουν ήδη πάει από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο και στα νησιά (ήδη εντοπίστηκαν "ντόπιοι" που μολύνθηκαν από επισκέπτες).΄4. Επαγγελματίες που έπρεπε να έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά και να έχουν γενικά αναστείλει την δραστηριότητά τους, δεν το έκαναν.Όλοι οι παραπάνω, μπορεί να είναι μειοψηφία, αλλά ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ !Δεν αρκεί το 80 ή 90 % να προσαρμοσθούμε στα μέτρα. ΚΑΙ ΤΟ 10 Ή 20 % ΝΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ !ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΠΙΑ ;Διαφωνώ λοιπόν ότι έχουμε αντίληψη !