Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλλία - Είκοσι δύο τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλλία - Είκοσι δύο τραυματίες Facebook Twitter
Είκοσι δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν τρένο ταχείας κυκλοφορίας εκτροχιάστηκε στη Γαλλία. (Reuters)
0

Τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Στρασβούργο - Παρίσι στη Γαλλία εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 22 άτομα, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Όπως αναφέρουν οι επίσημες αρχές, άνδρες της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος, το οποίο συνέβη στις 7:45 π.μ (τοπική ώρα) κοντά στο Ingenheim στην περιφέρεια του Bas-Rhin.

«Η αρχική εκτίμηση είναι ότι ένα άτομο νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Στρασβούργου ενώ 21 ακόμα επιβάτες έχουν δεχθεί τις πρώτες βοήθειες» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο μηχανοδηγός του τρένου έχει τραυματιστεί σοβαρά και είναι εκείνος που διακομίσθηκε με ελικόπτερο.

Την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργούν οι αρχές του Στρασβούργου. Στο τρένο επέβαιναν 348 επιβάτες.«Είμαστε όλοι αναστατωμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε με πόνους στην πλάτη» δήλωσε ένας επιβάτης στο δίκτυο BFM.

Λόγω του ατυχήματος, τα υπόλοιπα τρένα της γραμμής έχουν αλλάξει δρομολόγια και έχουν υπάρξει καθυστερήσεις αλλά όχι ακυρώσεις. Η εταιρεία SNCF διέθεσε λεωφορεία για την μεταφορά των υπόλοιπων επιβατών.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ