Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη που σκότωσε 20 σε εμπορικό κέντρο

Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη που σκότωσε 20 σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
Ο καταζητούμενος
0

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και διέφυγε από εμπορικό κέντρο στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Ταϊλάνδης

Ο 34χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε διάφορα σημεία της Κοράτ, πριν ταμπουρωθεί με 16 ομήρους, το μεσημέρι του Σαββάτου, στον 4ο όροφο του πολυκαταστήματος Terminal 21. Τελικά, μετά από πολύωρη πολιορκία, κατάφερε, όπως φαίνεται, να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις, στο πολυώροφο γκαράζ του συγκροτήματος.

Δύο επιπλέον νεκροί μεταφέρθηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο Terminal 21 στην Ταϊλάνδη, όπου είναι σε εξέλιξη μια κατάσταση ομηρείας, αφού προηγουμένως ακούστηκαν σφοδρά πυρά.«Τους είδα να μεταφέρουν έξω δύο θύματα», είπε ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters Ατίτ Περαβονμέτα, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση και τα στοιχεία των θυμάτων παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν έξω από το εμπορικό κέντρο, τα πυρά ακούστηκαν από το υπόγειο του κτιρίου.

Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη που σκότωσε 20 σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA
Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη που σκότωσε 20 σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA

Νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου, ο αγγλόφωνος ιστότοπος της εφημερίδας Khaosot μετέδωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου του εμπορικού κέντρου Terminal 21 και δεν βρήκαν ούτε τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους νωρίτερα σήμερα, ούτε τους ομήρους που κρατούσε. Το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου αποτελείται από πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ.


Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο 32χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, γνωστή και με την ονομασία Κοράτ, πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πιστεύουν ότι κρατά ομήρους. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ταϊλάνδη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη που σκότωσε 20 σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. «Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης», είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Λίγο μετά τις 20:00, το τμήμα Πάταξης του Εγκλήματος επικήρυξε τον ένοπλο ως τον πλέον καταζητούμενο στην χώρα, ζητώντας από όσους τον γνωρίζουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να δώσουν πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 8.2.2020

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ