Δίκη Τραμπ: Ολοκληρώνεται την Τετάρτη, προς απαλλαγή ο Αμερικανός πρόεδρος

Δίκη Τραμπ: Ολοκληρώνεται την Τετάρτη, προς απαλλαγή ο Αμερικανός πρόεδρος Facebook Twitter
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία (Πηγή φωτό EPA)
0

Την Τετάρτη θα γίνει στη Γερουσία η ψηφοφορία, στην οποία αναμένεται να απαλλαγεί ο Ντόναλντ Τραμπ από τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη δίκη για την καθαίρεσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου. Ψήφισμα επί της διαδικασίας, που ενέκρινε η Γερουσία, ορίζει ότι θα γίνει μία ακόμη τετράωρη συνεδρίαση τη Δευτέρα και στη συνέχεια οι εργασίες θα διακοπούν έως την Τετάρτη, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις δύο κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ.

Με δεδομένο ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφων) για να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο Τραμπ, αναμένεται να απαλλαγεί, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν την Γερουσία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόρριψη της πρότασης των Δημοκρατικών να κληθούν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες. Με ψήφους 51-49, οι γερουσιαστές είπαν «όχι» στην κλήση νέων μαρτύρων και την παρουσίαση νέων αποδεικτικών στοιχείων. Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κληθεί να καταθέσει ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, που υποστηρίζουν ότι έχει αποδείξεις για τις προσπάθειες του Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία ώστε να κάνει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ, χαρακτήρισε μεγάλη τραγωδία αυτή την έκβαση. «Η Αμερική θα θυμάται δυστυχώς αυτή τη μέρα που η Γερουσία δεν ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων, δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, έστρεψε τα νώτα της στην αλήθεια, συνέργησε σε μια δίκη-παρωδία«, δήλωσε. Αντίθετα, ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Κρουζ δήλωσε ότι ακούστηκαν περισσότερα από όσα χρειάζονταν στη διαδικασία και συμπλήρωσε ότι «είναι καιρός να αθωώσουμε τον πρόεδρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ