Στη σύλληψη των γονέων και της θείας μίας 14χρονης προχώρησαν οι Αρχές στην Αίγυπτο μετά το θάνατο της έφηβης που υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.


Εκτός από τους συγγενείς της 14χρονης η αστυνομία συνέλαβε και τον γιατρό που φέρεται ότι έκανε την επέμβαση. Η σύλληψή τους έγινε όταν ο θείος της έφηβης ειδοποίησε της Αρχές, ανέφεραν αξιωματούχοι στο BBC.


Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο το 2008 ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά περιστατικών σε όλο τον κόσμο.


Σύμφωνα με την Unicef, το 87% των κοριτσιών και των γυναικών ηλικίας μεταξύ 15 και 49 ετών στην Αίγυπτο έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, με το 50% των Αιγυπτίων να πιστεύουν ότι η εν λόγω πρακτική αποτελεί «θρησκευτική απαίτηση».


Στην τελευταία περίπτωση, η 14χρονη Nada Abdul Maksoud, υπέστη επιπλοκές μετά από τη χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της επαρχίας Asyut, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο Shorouk News. 


Ο θάνατος της 14χρονης έφερε την κατακραυγή από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο. Το Εθνικό Συμβούλιο για τα Παιδιά και τη Μητρότητα και το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γυναίκες προέτρεψαν τις Αρχές να ασκήσουν δίωξη κατά των υπευθύνων, ανέφερε ο κρατικός ιστότοπος Akhbar el-Yom.


Η Αίγυπτος ποινικοποίησε την πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων στο 2008 και αύξησε τις κυρώσεις για όσους πραγματοποιούν την διαδικασία το 2016, έπειτα από τον θάνατο μίας έφηβης

 

Με πληροφορίες από BBC 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr