Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τα γραφεία στοιχημάτων την θέλουν φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τα γραφεία στοιχημάτων την θέλουν φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA / Γκρέτα Τούνμπεργκ
1

Η 16χρονη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.


Εάν το καταφέρει, θα γίνει ο η νεότερη παραλήπτης ενός τέτοιου βραβείου, μόλις ένα χρόνο νεότερη από την νικήτρια του βραβείου το 2014, Μαλάλα Γιουσαφζάι.


Συνολικά, υπάρχουν 301 υποψήφιοι στο διαγωνισμό για το φετινό βραβείο - 223 άτομα και 78 οργανώσεις - σύμφωνα  την ιστοσελίδα του θεσμού.

Η έφηβη ακτιβίστρια συγκέντρωσε για πρώτη φορά την προσοχή του κόσμου τον Αύγουστο του 2018 όταν στάθηκε έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο επιδιώκοντας διαμαρτυρόμενη κατά της κλιματικής αλλαγής.


Η εταιρία στοιχημάτων Coral που εδρεύει στο Λονδίνο θεωρεί ότι η Γκρέτα είναι φαβορί με πιθανότητες μία προς δύο. Αντίστοιχα η  William Hill εκτιμά ότι η Τούνμπεργκ έχει 8 στις 13 πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το 96% των στοιχημάτων για το Νόμπελ ποντάρουν στην Τούνμπεργκ.


Δεύτερο φαβορί εμφανίζεται ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπί Αχμέντ για τη συμβολή του στο τέλος της σύγκρουσης με την Ερυθραία.

 

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τα γραφεία στοιχημάτων την θέλουν φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA / Αμπί Αχμέντ

Το τρίτο φαβορί είναι ο εκπρόσωπος των αυτοχθόνων της Αμαζονίας, αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε ο οποίος ηγήθηκε της καμπάνιας για την προστασία του Αμαζονίου. Στα μέσα Σεπτεμβρίου το ίδρυμα Darcy Ribeiro πρότεινε επισήμως τον Ραόνι για το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης του 2020.

 

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τα γραφεία στοιχημάτων την θέλουν φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA / Ραόνι Μετουκτίρε

«Η πρωτοβουλία αυτή αναγνωρίζει την αξία και το κύρος του Ραόνι Μετουκτίρε ως προσωπικότητας διεθνούς ακτινοβολίας. Παρά τα 90 χρόνια του, ο Ραόνι συνεχίζει να αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων και την προστασία του Αμαζονίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα.

 Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια