Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA
3

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, για πολλούς λόγους, όμως δεν θα το πάρει επειδή το «παιχνίδι» είναι στημένο, ισχυρίζεται.

«Θα μπορούσα να λάβω το Νόμπελ Ειρήνης για πολλά πράγματα, αν το έδιναν τίμια, αλλά δεν συμβαίνει αυτό», είπε σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους προκατόχους του, αναφέρεται στο περίβλεπτο βραβείο. Αφότου κάποιοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έριξαν την ιδέα να του απονεμηθεί το Νόμπελ για τους χειρισμούς του στο ακανθώδες ζήτημα της Βόρειας Κορέας, έχει επανέλθει πολλές φορές στην ιδέα αυτή.

«Το έδωσαν στον (Μπαράκ) Ομπάμα αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο. Ξέρετε κάτι; Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία συμφωνώ μαζί του», δήλωσε.

Εκτός από τον Ομπάμα, άλλοι τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης: ο Θίοντορ Ρούζβελτ, ο Γούντροου Γουίλσον και ο Τζίμι Κάρτερ.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM