Γιατί οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ απαγορεύουν μάσκες και μεταμφιέσεις στην πρεμιέρα του Τζόκερ

Γιατί οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ απαγορεύουν μάσκες και μεταμφιέσεις στην πρεμιέρα του Τζόκερ Facebook Twitter
0

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην απαγόρευση μεταμφιέσεων, μασκών και ψεύτικων όπλων στις προβολές της νέας ταινίας Τζόκερ με τον Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του άσπονδου εχθρού του Batman, καθώς υπάρχει ανησυχία για πιθανή άσκηση βίας που συνδέεται με την πρεμιέρα της ταινίας στις 4 Οκτωβρίου.

Οι κινηματογράφοι « Landmark Theatres» στον ιστότοπό τους υπογραμμίζουν ότι «δεν θα επιτραπούν μάσκες, μεταμφιέσεις ή μακιγιαρισμένα πρόσωπα» στις αίθουσές τους. Αντίστοιχα η AMC Theatres, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι «συνεργάζονται με τις Αρχές» και πως η πολιτική τους επιτρέπει στους θεατές τις μεταμφιέσεις απαγορεύοντας ωστόσο «μάσκες, μακιγιάζ ή οποιοδήποτε άλλο μέσο καλύπτει το πρόσωπο... και όπλα ή αντικείμενα που μπορούν να δημιουργήσουν ανασφάλεια σε άλλους παρευρισκόμενους»

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια προέκυψαν την Τρίτη, όταν οι οικογένειες των θυμάτων των πυροβολισμών του 2012 στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια προβολής του «The Dark Knight Rises» απέστειλαν επιστολή στην Warner Bros με την οποία καταδικάζουν τη βία των όπλων στην ταινία, ζητώντας την απόσυρση της χρηματοδότησης στους πολιτικούς που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του νόμου για τα όπλα. Η απάντηση της εταιρίας ήταν ότι η ταινία σε καμία περίπτωση «δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε μορφή βίας στον πραγματικό κόσμο». Ωστόσο, ο Τζόκερ δεν θα προβληθεί στις αίθουσες Century Aurora και XD όπου έλαβε χώρα το συμβάν.


Δελτίο που εκδόθηκε από αξιωματούχους στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε μία βάση της Οκλαχόμα, ανάφερε ότι το FBI είχε συλλέξει πληροφορίες σχετικά με μια «πραγματική πιθανότητα μαζικής επίθεσης» που συνδέεται με την ταινία μετά από «ανησυχητικές και πολύ συγκεκριμένες» συζητήσεις στο dark web.

Ωστόσο, η αστυνομία στο Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει πιθανές απειλές σημειώνοντας ότι: «Ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες απειλές στην περιοχή του Λος Άντζελες, το τμήμα θα διατηρήσει υψηλή εποπτεία γύρω από τις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ξεκινήσει η προβολή».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ