Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου μιας οικογένειας στα νησιά Φίτζι, καθώς οι αρχές κατηγορούν ένα άτομο για τη δολοφονία της οικογένειας, η οποία φέρεται να σχετίζεται με τελετές μαγείας.

 

Συγκεκριμένα, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας κατηγορεί έναν άνδρα, που φέρεται να ασχολείται με τελετές τμαγείας, για τη δολοφονία πέντε ατόμων τον περασμένο μήνα.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος πατέρας της οικογένειας με την 54χρονη μητέρα, την 34χρονη κόρη τους και τα δύο ανήλικα παιδιά της 34χρονης, βρέθηκαν όλοι νεκροί στο Χαίλαντς τον Αύγουστο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ένα βρέφος ενός έτους βρέθηκε ζωντανό ανάμεσα στα πτώματα.

 

Η υπόθεση είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία των Φίτζι και το «μυστήριο» με τα αίτια θανάτου της οικογένειας παρέμεινε άλυτο για πολύ καιρό. Επειδή δεν υπήρχαν ορατά τραύματα στα σώματα των πέντε μελών της οικογένειας, η αστυνομία εξέτασε αρχικά το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης ως αιτία θανάτου.

 

Ο σύζυγος της 34χρονης, ωστόσο, δήλωσε πρόσφατα σε τοπική εφημερίδα, ότι ο πεθερός του εκδήλωνε ενδιαφέρον τελευταία για τη μαγεία. Δεν είχα δει ποτέ κανέναν τόσο παθιασμένο με την μαγεία όσο τα πεθερικά μου, είπε.

 

«Συνηθίζαμε να βλέπουμε τα πεθερικά μου μαζί με άλλους  να φτιάχνουν ψεύτικες κούκλες και να καρφώνουν βελόνες πάνω τους. Πάντα έπαιρνα τις κόρες μου στο υπνοδωμάτιο για να μην βλέπουν. Η σύζυγός μου και οι κόρες μας προφανώς παρασύρθηκαν σε όλο αυτό» πρόσθεσε.

 

Σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των σορών και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, η αστυνομία ανακοίνωσε τις κατηγορίες.

 

Ο ύποπτος, ο οποίος μένει μόνιμα στη Νέα Ζηλανδία, και η σύζυγός του είχαν ανακριθεί από την αστυνομία τον περασμένο μήνα και μάλιστα τους είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

 

Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα το απόγευμα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πέντε δολοφονίες και μία απόπειρα δολοφονίας. Σημειώνεται ότι το παιδί που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο τα ΜΜΕ αποκαλούν «μωρό θαύμα», νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο.

 

Με πληροφορίες από Guardian