Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες

Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες Facebook Twitter
1

Τεράστιο κόστος είχε η αγωνιώδης και δραματική επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να βρεθούν τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Η επιχείρηση βρέθηκε διεθνώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας και σήμερα έγινε γνωστό πως το κόστος ήταν 664.490 ευρώ.Οι έρευνες κράτησαν περίπου τρεις μήνες και όλο αυτό το διάστημα απαίτησαν τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, η συγκέντρωση του ποσού έγινε με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τα  664.490 ευρώ προορίζονται για να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises για τις υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Οι δύτες της συγκεκριμένης εταιρείας μετά από μέρες ερευνών στα ιδιαίτερα τοξικά νερά της τεχνητής λίμνης, κατάφεραν με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας να ανασύρουν τις βαλίτσες μέσα στις οποίες ο δολοφόνος Νίκος Μεταξάς έκρυψε τρία από τα θύματά του.

Το τελικό κόστος για την αγορά των εξειδικευμένων υπηρεσιών που πρόσφερε στην Αστυνομία η εταιρεία Brasal Marine Servises ανήλθε στις €664.490. Μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά το πέρας των ερευνών, η εταιρεία πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των €119.142, το οποίο καταβλήθηκε από την Αστυνομία και από τις πιστώσεις που είχε στη διάθεσή της για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην Brasal Marine Servises όταν και εφόσον η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι. Το εν λόγω αίτημα αποδέσμευσης περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή για σκοπούς ενημέρωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε με επιστολή του στις 24 Ιουλίου 2019 το Υπουργείο Οικονομικών για το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας Brasal Marine Servises και το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε με τη σειρά του, στις 2 Αυγούστου 2019, το αίτημα αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου στη Βουλή, η οποία στο μεταξύ ανέστειλε τις εργασίες της λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια