Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες

Serial killer στην Κύπρο: Πόσο κόστισε η επιχείρηση Κόκκινη Λίμνη - Η αμοιβή της εταιρείας με τους δύτες Facebook Twitter
1

Τεράστιο κόστος είχε η αγωνιώδης και δραματική επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να βρεθούν τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Η επιχείρηση βρέθηκε διεθνώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας και σήμερα έγινε γνωστό πως το κόστος ήταν 664.490 ευρώ.Οι έρευνες κράτησαν περίπου τρεις μήνες και όλο αυτό το διάστημα απαίτησαν τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, η συγκέντρωση του ποσού έγινε με μεταφορά κονδυλίων και εξοικονομήσεις από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τα  664.490 ευρώ προορίζονται για να πληρωθεί η εταιρεία Brasal Marine Servises για τις υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.

Οι δύτες της συγκεκριμένης εταιρείας μετά από μέρες ερευνών στα ιδιαίτερα τοξικά νερά της τεχνητής λίμνης, κατάφεραν με τη χρήση σκαφάνδρου και ρομποτικής κάμερας να ανασύρουν τις βαλίτσες μέσα στις οποίες ο δολοφόνος Νίκος Μεταξάς έκρυψε τρία από τα θύματά του.

Το τελικό κόστος για την αγορά των εξειδικευμένων υπηρεσιών που πρόσφερε στην Αστυνομία η εταιρεία Brasal Marine Servises ανήλθε στις €664.490. Μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά το πέρας των ερευνών, η εταιρεία πληρώθηκε για τις υπηρεσίες της με το ποσό των €119.142, το οποίο καταβλήθηκε από την Αστυνομία και από τις πιστώσεις που είχε στη διάθεσή της για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην Brasal Marine Servises όταν και εφόσον η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι. Το εν λόγω αίτημα αποδέσμευσης περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή για σκοπούς ενημέρωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε με επιστολή του στις 24 Ιουλίου 2019 το Υπουργείο Οικονομικών για το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας Brasal Marine Servises και το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε με τη σειρά του, στις 2 Αυγούστου 2019, το αίτημα αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου στη Βουλή, η οποία στο μεταξύ ανέστειλε τις εργασίες της λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια