«Θα χωρέσει ο κορμός του σε σακούλα;» Στη δημοσιότητα τα ηχητικά της φρικτής δολοφονίας Κασόγκι

«Θα χωρέσει ο κορμός του σε σακούλα;» Στη δημοσιότητα τα ηχητικά της φρικτής δολοφονίας Κασόγκι Facebook Twitter
«Έφτασε ο αμνός της θυσίας. Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα; Όχι. Είναι πολύ βαρύς. Πρώτα θα κόψω το πτώμα στο πάτωμα»- Στο φως τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι
2

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι είναι καταιγιστικές καθώς σήμερα δημοσιοποιήθηκε η ερευνά του ΟΗΕ.

Η Σαουδική Αραβία έσπευσε να απορρίψει την έκθεση την οποία κατηγορεί πως «εμπεριέχει εξόφθαλμες αντιφάσεις και αβάσιμες κατηγορίες που αμφισβητούν την αξιοπιστία της».

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως ηχητικά από τις δραματικές τελευταίες στιγμές του Κασόγκι μέσα στο προξενείο. Μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει μέρος  ηχογραφήσεων μέσα από το κτίριο του προξενείου την 2α Οκτωβρίου, μέρα της δολοφονίας Κασόγκι, αλλά η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ αποκαλύπτει νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Λεπτά πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονηθεί και το πτώμα του διαμελιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, δύο από τους δολοφόνους του, περιμένοντας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανησυχούσαν για τη διεκπεραίωση της αποστολής που είχαν αναλάβει.

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», διερωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, ο Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου του σουνιτικού βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ. «Όχι. Είναι πολύ βαρύς», απάντησε στον Μούτρεμπ ο Σαλάχ Τουμπάιγκι, ιατροδικαστής από το υπουργείο Εσωτερικών, η αποστολή του οποίου ήταν να διαμελίσει και να ξεφορτωθεί το πτώμα.

Ήλπιζε ωστόσο ότι η δουλειά του θα ήταν «εύκολη». Και συνέχισε:«Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν. Δεν είναι πρόβλημα. Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα. Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια, θα έχουμε τελειώσει. Θα τα τυλίξουμε όλα μαζί».

Ο Μούτρεμπ φέρεται ως ο αρχηγός του 15μελούς σαουδαραβικού αποσπάσματος, το οποίο εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο και βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου, του MBS, μετά την δολοφονία. Ο Μούτρεμπ και δέκα ακόμη δικάζονται σήμερα σε δίκη κεκλεισμένων των θυρών στη Σαουδική Αραβία για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

Στο τέλος του διαλόγου του με τον Τουμπάιγκι, ο Μούτρεμπ ρωτά αν έφτασε «ο αμνός της θυσίας». Το όνομα του Κασόγκι δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά δύο λεπτά μετά ο αρθρογράφος της Washington Post μπαίνει στο κτίριο. Τον συνοδεύουν στο γραφείο του γενικού πρόξενου στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου και συναντά τον Μούτρεμπ, τον οποίο ήξερε από την εποχή που συνεργάζονταν, πριν από χρόνια, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.

Ο Μούτρεμπ του λέει να στείλει στον γιο του ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.

«Τι να του πω; Θα σε δω σύντομα; Δεν μπορώ να του πω για απαγωγή», απαντά ο Κασόγκι.

«Συντόμευσέ το», του απαντά ο Μούτρεμπ. «Βγάλε το σακάκι σου».

«Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό μέσα σε μια πρεσβεία;», διερωτάται ο Κασόγκι. «Δεν θα γράψω τίποτε», λέει.

«Πληκτρολογήστε το μήνυμα κύριε Τζαμάλ. Κάντε γρήγορα. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε επειδή στο τέλος θα σας πάρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος. Επιτρέψτε σε αυτή την υπόθεση να έχει ένα καλό τέλος», λέει ο Μούτρεμπ.

Η έκθεση αναφέρει ότι το υπόλοιπο μέρος του ηχητικού αρχείου περιλαμβάνει ήχους κίνησης, αγκομαχητά και ήχους από πλαστικές σακούλες που τυλίγονται. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονται μετά από την δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς τα μέλη του σαουδαραβικού αποσπάσματος τεμαχίζουν το πτώμα του, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια