Η Σαουδική Αραβία απέρριψε την έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι

Η Σαουδική Αραβία απέρριψε την έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι Facebook Twitter
O δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι
0

Για αβάσιμα στοιχεία στοιχεία στην έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία Κασόγκι έκανε λόγο η Σαουδική Αραβία μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ. 

Ο Σαουδάραβας υφυπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ απέρριψε την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ, στην οποία καταλήγει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας είναι υπόλογοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. «Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο... Η εισηγήτρια στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει στην μη δεσμευτική της έκθεση όσα έχουν δημοσιευτεί και διαρρεύσει σε Μέσα ενημέρωσης», έγραψε στο Tweeter ο Τζουμπέιρ.

Η έκθεση «εμπεριέχει εξόφθαλμες αντιφάσεις και αβάσιμες κατηγορίες που αμφισβητούν την αξιοπιστία της», πρόσθεσε. Η εισηγήτρια του ΟΗΕ ζήτησε στο πόρισμά της την διακοπή της δίκης των 11 «υπόπτων» για την δολοφονία του Κασόγκι, που διεξάγεται στην Σαουδική Αραβία με τους κατηγορούμενους που επελέγησαν από το καθεστώς του Ριάντ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σοβαρής δικαστικής πλάνης.

Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος απέρριψε σφόδρα οποιαδήποτε απόπειρα επιρροής της δίκης ή αφαίρεσής της από το σαουδαραβικό δικαστικό σύστημα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM