Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού

Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού Facebook Twitter
0

To Facebook ανακοίνωσε πως αναμένει να του επιβληθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο, ύψους 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (FTC).

Στις σημερινές τριμηνιαίες οικονομικές ανακοινώσεις, το Facebook έκανε πως ετοιμάζεται για έναν συμβιβασμό με την FTC που θα σημαίνει πρόστιμο σε ένα εύρος από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρόστιμο θα αφορά την έρευνα της επιτροπής σχετικά με καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας του 2011 που αφορά την συναίνεση των χρηστών σε θέματα ιδιωτικότητας.

Αν το Facebook κληθεί όντως να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει ποτέ η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Το Facebook έκανε αυτές τις ανακοινώσεις παράλληλα με το να τονίσει πως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 15,08 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αν δεν «έβαζε στην άκρη» 3 δισ. δολάρια που υπολογίζει για το πρόστιμο, τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα ήταν 1,89 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερο νούμερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν 1,62.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% μετά τις ανακοινώσεις του τριμήνου. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεχιζόμενη άνοδο του Instagram, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως και το Facebook ξεκίνησε να έχει έστω και με αργούς ρυθμούς, ξανά ανοδική τάση στην Ευρώπη, μετά την πτώση που καταγράφηκε το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ