Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού

Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού Facebook Twitter
0

To Facebook ανακοίνωσε πως αναμένει να του επιβληθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο, ύψους 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (FTC).

Στις σημερινές τριμηνιαίες οικονομικές ανακοινώσεις, το Facebook έκανε πως ετοιμάζεται για έναν συμβιβασμό με την FTC που θα σημαίνει πρόστιμο σε ένα εύρος από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρόστιμο θα αφορά την έρευνα της επιτροπής σχετικά με καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας του 2011 που αφορά την συναίνεση των χρηστών σε θέματα ιδιωτικότητας.

Αν το Facebook κληθεί όντως να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει ποτέ η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Το Facebook έκανε αυτές τις ανακοινώσεις παράλληλα με το να τονίσει πως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 15,08 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αν δεν «έβαζε στην άκρη» 3 δισ. δολάρια που υπολογίζει για το πρόστιμο, τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα ήταν 1,89 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερο νούμερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν 1,62.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% μετά τις ανακοινώσεις του τριμήνου. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεχιζόμενη άνοδο του Instagram, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως και το Facebook ξεκίνησε να έχει έστω και με αργούς ρυθμούς, ξανά ανοδική τάση στην Ευρώπη, μετά την πτώση που καταγράφηκε το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM