Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νέος δήμαρχος του Παρισιού ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νέος δήμαρχος του Παρισιού ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, σύμφωνα με exit poll Facebook Twitter
Νέος δήμαρχος του Παρισιού ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, σύμφωνα με exit poll / Φωτ.: EPA
0

Ο σοσιαλιστής Εμανουέλ Γκρεγκουάρ είναι ο νικητής της ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στο Παρίσι, σύμφωνα με exit poll του ELABE για το BFM TV.

Ο Γκρεγκουάρ εξασφάλισε 50% έως 53% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών exit poll, απέναντι στην υποψήφια της Δεξιάς και υπουργό των κυβερνήσεων Σαρκοζί και Μακρόν, Ρασιντά Ντατί, που έπεται με 37% έως 40% των ψήφων.

«Σήμερα, το Παρίσι αποφάσισε να παραμείνει πιστό στην ιστορία του», δήλωσε ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ από το εκλογικό του επιτελείο. «Απόψε είναι η νίκη μιας συγκεκριμένης ιδέας για το Παρίσι. Ένα Παρίσι ζωντανό, προοδευτικό, λαϊκό. Ένα Παρίσι για όλους. Χάρη σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, η ένωση της Δεξιάς δεν θα διοικήσει το Παρίσι. Το Παρίσι δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ μια πόλη της άκρας Δεξιάς».

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Τα αποτελέσματα σε Μασσαλία, Χάβρη, Τουλόν και Νίκαια (exit poll)

Η Αριστερά διατήρησε την Μασσαλία απέναντι στον Εθνικό Συναγερμό, σύμφωνα με τα exit poll. Ο απερχόμενος δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν αναμένεται να λάβει 53% έως 55,2% των ψήφων έναντι του ακροδεξιού υποψήφιου Φρανκ Αλιζιό που έπεται με 39,1% έως 41,5% των ψήφων.

Ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν Εντουάρ Φιλίπ επανενεξελέγη δήμαρχος της Χάβρης εξασφαλίζοντας ποσοστό 47% .

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός απέτυχε να κερδίσει την πόλη της Τουλόν, που αποτελούσε, μαζί με την Μασσαλία, έναν από τους κύριους στόχους του στις δημοτικές εκλογές.

Η βουλευτής του Εθνικού Συναγερμού Λορ Λαβαλέτ (46,5%) ηττήθηκε στην Τουλόν από την υποψήφια της δεξιάς Ζοζέ Μασί που εξασφάλισε το 53,5% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll του Elabe.

Στην Νίκαια, νικητής των δημοτικών εκλογών είναι ο σύμμαχος του Εθνικού Συναγερμού Ερίκ Σιοτί με το 45% , έναντι του υποψηφίου της δεξιάς που εξασφάλισε το 39,5% και της συμμαχίας της αριστεράς που ακολούθησε με το 15,5%.
 

Με πληροφορίες από Le Parisien, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM
MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM