Απεργία την Πρωτομαγιά

Παναγία των Παρισίων: «Δεν είναι σίγουρο» πως μπορεί να σβηστεί η φωτιά, λέει η πυροσβεστική

Παναγία των Παρισίων: «Δεν είναι σίγουρο» πως μπορεί να σβηστεί η φωτιά, λέει η πυροσβεστική Facebook Twitter
2

Η γαλλική πυροσβεστική ανακοίνωσε πριν λίγο πως «δεν είναι σίγουρη» πως η φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα στην Παναγία των Παρισίων μπορεί να αναχαιτιστεί. 

«Όλα καταρρέουν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που η στέγη φλεγόταν ακόμη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η επόμενη μιάμιση ώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Παναγία των Παρισίων: «Δεν είναι σίγουρο» πως μπορεί να σβηστεί η φωτιά, λέει η πυροσβεστική Facebook Twitter

Η στέγη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσε εντελώς, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

  

Το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, εκκενώνεται, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Ένας εκπρόσωπος του ναού είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει τυλιχθεί στις φλόγες όλος ο ξύλινος σκελετός, που χρονολογείται από το 19ο αιώνα από τη μία πλευρά και από τον 13ο από την άλλη. «Όλα καίγονται (...) δεν θα απομείνει τίποτα», είπε ο Αντρέ Φινό.

 

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί πάνω από την πόλη και στάχτες πέφτουν σε μεγάλη έκταση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του εκφράζει τη βαθιά του θλίψη. «Η Νοτρ Νταμ των Παρισίων στις φλόγες. Οπως όλοι οι συμπατριώτες μου, είμαι θλιμένος απόψε να βλέπω ένα κομμάτι μας να καίγεται».

Διεθνή
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ