Millyet για S-400: Εξετάζεται να τοποθετηθούν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Millyet για S-400: Εξετάζεται να τοποθετηθούν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

H κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει να τοποθετήσει σε Αιγαίο και Μεσόγειο ένα μέρος των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, γράφει τουρκική εφημερίδα Millyet.  

Η Milliyet επισημαίνει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μια πολύ σημαντική πλέον περιοχή στο ενεργειακό πεδίο.

Η Millyet αναφέρει πως 2 από τις 4 συστοιχίες των S-400 θα καλύπτουν Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το σχέδιο είναι να παραδοθούν δύο συστοιχίες των S-400, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία 128 πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς και επιπλέον εφεδρικοί πυραύλοι, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει για κάθε πύραυλο να παραδοθεί και ένας εφεδρικός. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οπωσδήποτε θα παραδοθούν πύραυλοι βεληνεκούς 40, 120 και 250 χλμ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραδοθεί και πύραυλος βεληνεκούς 400 χλμ.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί καμιά απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν οι S-400, αναμένεται ότι η μία πυροβολαρχία θα τοποθετηθεί στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα η οποία και θα αποτελέσει και τη βάση συντήρησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.

Οι άλλες προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν στον Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα για την περιοχή του Μαρμαρά, δηλαδή την κάλυψη του εναέριου χώρου της Κωνσταντινούπολης, ίσως η μια μονάδα βολής να τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη ή και το Τεκιρντάγ (Ραιδεστός στην ανατολική Θράκη).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM