Millyet για S-400: Εξετάζεται να τοποθετηθούν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Millyet για S-400: Εξετάζεται να τοποθετηθούν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

H κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει να τοποθετήσει σε Αιγαίο και Μεσόγειο ένα μέρος των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, γράφει τουρκική εφημερίδα Millyet.  

Η Milliyet επισημαίνει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μια πολύ σημαντική πλέον περιοχή στο ενεργειακό πεδίο.

Η Millyet αναφέρει πως 2 από τις 4 συστοιχίες των S-400 θα καλύπτουν Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το σχέδιο είναι να παραδοθούν δύο συστοιχίες των S-400, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία 128 πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς και επιπλέον εφεδρικοί πυραύλοι, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει για κάθε πύραυλο να παραδοθεί και ένας εφεδρικός. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οπωσδήποτε θα παραδοθούν πύραυλοι βεληνεκούς 40, 120 και 250 χλμ, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραδοθεί και πύραυλος βεληνεκούς 400 χλμ.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί καμιά απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν οι S-400, αναμένεται ότι η μία πυροβολαρχία θα τοποθετηθεί στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα η οποία και θα αποτελέσει και τη βάση συντήρησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.

Οι άλλες προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν στον Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την νοτιοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα για την περιοχή του Μαρμαρά, δηλαδή την κάλυψη του εναέριου χώρου της Κωνσταντινούπολης, ίσως η μια μονάδα βολής να τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη ή και το Τεκιρντάγ (Ραιδεστός στην ανατολική Θράκη).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM