Τούρκος φοιτητής που προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα πνίγηκε στον Έβρο

Τούρκος φοιτητής που προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα πνίγηκε στον Έβρο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ένας 22χρονος Τούρκος φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός στον Έβρο, όταν η βάρκα που τον μετέφερε ανετράπει.

Ο 22χρονος φοιτητής επιχειρούσε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να μεταβεί στην Ελλάδα για να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Τη σορό του αναγνώρισε η μητέρα του, η οποία διαμένει στην Αλεξανδρούπολη και επίσης έχει το καθεστώς της πολιτικού πρόσφυγα.

Ο Μαχίρ Μετέ Κουλ ήταν φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Beykent της Κωνσταντινούπολης και προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία καθώς είχε υποστεί διώξεις από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Είχε περάσει εκτίσει ποινή δέκα μηνών στη φυλακή λόγω της συμμετοχής του σε φοιτητικές κινητοποιήσεις. Η κηδεία του θα γίνει στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM