ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα Vox μπλόκαρε διακήρυξη κατά της ομοφοβίας από τη Γερουσία

Ισπανία: Το ακροδεξιό κόμμα Vox μπλόκαρε διακήρυξη κατά της ομοφοβίας από τη Γερουσία Facebook Twitter
0

Το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox μπλόκαρε μία διακήρυξη κατά της ομοφοβίας στην πρώτη του παρουσία στην ισπανική Γερουσία. 

Το Vox απέκτησε το δικαίωμα για έναν εκπρόσωπο στην ισπανική άνω βουλή αφότου κέρδισε 12 έδρες στις τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας.

Ήταν το πρώτο πετυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα για την ισπανική ακροδεξιά εδώ και 4 δεκαετίες. 

Η διακήρυξη είχε στόχο να υποστηρίξει πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν την ομοφοβία στον αθλητισμό ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας.

Για να υιοθετηθεί είχε σαν προϋπόθεση την ομοφωνία των μελών της γερουσίας. 

Ο γερουσιαστής του Vox, όμως, ο Ζόζι Αλκαράς, διεμήνυσε την Τετάρτη το βράδυ ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το κείμενο, με αποτέλεσμα την απόσυρσή του.

«Στην Ισπανία δεν υπάρχει φοβία κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», ήταν η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του κόμματος στο Twitter. 

Σύμφωνα με το Vox, το κείμενο που απορρίφθηκε  «δεν είναι απλά μία διακήρυξη κατά των διακρίσεων, αλλά ένας ιδεολογικός λίβελλος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και όσους το στηρίζουν». 

Οι τραυματικές μνήμες από τη δικτατορία του Φράνκο, οποίος πέθανε το 1975, είχαν κάνει δύσκολη την αύξηση της επιρροής των ακροδεξιών κομμάτων, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. 

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, το Vox έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρεται να κερδίζει μεταξύ 16 και 46 εδρών (σε σύνολο 350) στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ